2013-05-12 16:45:05
Φωτογραφία για Σύλληψη ιδιοκτητών καντινών των παραλιών της Πρέβεζας...
Είναι οξύμωρο σε μια περιοχή που θέλει να επενδύσει στον τουρισμό, να συλλαμβάνεται το σύνολο επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται σε κλάδο που είναι άμεσα συνδεδεμένος με το τουριστικό γίγνεσθαι και την παροχή υπηρεσιών στην παραθαλάσσια ζώνη. Αυτό συνέβη το Σάββατο 11 Μάη το απόγευμα στην Πρέβεζα, όπου ιδιοκτήτες Καντινών (πέντε τον αριθμό) οδηγήθηκαν με αυτόφωρη διαδικασία στο αστυνομικό τμήμα Πρέβεζας.

Ζητήσαμε από την υπηρεσία κάποιες δηλώσεις για το θέμα, ωστόσο μας παρέπεμψε σε σχετικό δελτίο τύπου, που αναμένεται να εκδοθεί. Στο πλευρό των επιχειρηματιών της Πρέβεζας κατά την προσαγωγή τους στο αστυνομικό τμήμα ήταν ο δημοτικός σύμβουλος Πρέβεζας κ. Παύλος Σαραμπασίνας και ο επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού Πρέβεζας "Ανάπτυξη Τώρα" κ. Γιώργος Νίτσας. Εσφαλμένα υπήρξε εισήγηση στο δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας για το ζήτημα της παραχώρησης αδειών καντινών στην παράκτια ζώνη της Πρέβεζας και η εσφαλμένη αυτή εισήγηση (δεν έγινε η εισήγηση βάση του νέου νόμου) οδήγησε την περιφέρεια Ηπείρου, να απορρίψει αυτή την απόφαση
. Τη δεδομένη χρονική στιγμή, οι καντίνες και οι άδειες τους στην Πρέβεζα, βρίσκονται κυριολεκτικά στον αέρα. Υπάρχει λύση κι εκεί φρονώ ότι πρέπει να επικεντρωθούμε και όχι στην απόδοση ευθυνών - αφού είναι δεδομένο ότι υπάρχουν- γιατί προέχει το συμφέρον της Πρέβεζας, των επιχειρηματιών της, της τουριστικής της κίνησης και η προάσπιση της δημοτικής περιουσίας της Πρέβεζας. Αυτό που απαιτείται τη δεδομένη χρονική στιγμή, είναι ένα μέτωπο στήριξης των επιχειρήσεων αυτών που: Α) είναι οι εκπρόσωποί μας στην έλευση επισκεπτών και παρέχουν υπηρεσίες στον τουρισμό. Β ) Παρέχουν θέσεις εργασίας σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για την οικονομία και την ανεργία.Γ)Παρέχουν δωρεάν ξαπλώστρες και τραπέζια και προαιρετικά αν θέλει κάποιος παίρνει κάποιο καφέ ή αναψυκτικό. Δ) Καθαρίζουν τους χώρους που καταλαμβάνει η επαγγελματική τους δραστηριότητα, με αποτέλεσμα οι χώροι πέριξ των ακτών, να είναι καθαροί, σε μία εξαιρετικά ευαίσθητη εποχή για τον τομέα της καθαριότητας. Πρότασή μας είναι όλοι οι συνδυασμοί του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας, να στηρίξουν έμπρακτα αυτούς τους επιχειρηματίες για τους λόγους που προαναφέραμε. Απαιτείται μια πολιτική απ' όλους που να ενώνει και όχι να διαιρεί, προτάσσοντας το συμφέρον της περιοχής μας που είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την τοπική μας οικονομία. Θα πρέπει από πλευράς του δημοτικού συμβουλίου να γίνουν οι αλλαγές που επιβάλλονται στους όρους για τις παραχωρήσεις χώρων και οι διαδικασίες να τρέξουν άμεσα, καθώς είναι πασιφανές ότι υπάρχει καθυστέρηση που κοστίζει.... στην παράκτια περιοχή μας.

tomistinenimerosi.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ