2013-05-13 11:26:27
Φωτογραφία για Κραυγή αγωνίας στον Βρούτση από το Ηράκλειο
Λίγο πριν το γκρεμό, και ενώ οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Κρήτης, η ... ραχοκοκαλιά της τοπικής οικονομίας, απειλούνται με αφανισμό, οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες του Ηρακλείου εμφανίζονται αποφασισμένοι να πέσουν μαχόμενοι... Η Ομοσπονδία Εμπόρων, Βιοτεχνών και Επαγγελματιών του Νομού Ηρακλείου με επιστολή τους στον υπουργό εργασίας Γιάννη Βρούτση καλούν την πολιτεία να ... σταθεί στα προβλήματά τους, πριν την οικονομική κατάρρευση.

Η έκρηξη των ακάλυπτων επιταγών, η αύξηση του κόστους χρήματος και η καθίζηση του τζίρου έχει ήδη επηρεάσει το ισοζύγιο των επιχειρήσεων που ανοίγουν έναντι αυτών που κλείνουν, το οποίο, βαίνει συνεχώς μειούμενο την τελευταία τριετία. Σημείο αναφοράς στην επιστολή της ΟΕΒΕΝΗ προς τον Βρούτση αποτελούν οι οφειλές των μικρομεσαίων επιχειρηματιών και δυσβάσταχτες εισφορές στον ΟΑΕΕ.

Η ΟΕΒΕΝΗ στην επιστολή της ζητάει από τον υπουργό εργασίας:


- Την διαγραφή του συνόλου των προσαυξήσεων οι οποίες έχουν επιβληθεί από τον ΟΑΕΕ από 1-1-2010 μέχρι και σήμερα, ακριβώς επειδή οι συνάδελφοι δεν επέλεξαν αλλά αναγκάστηκαν να μην καταβάλουν εισφορές προκειμένου να επιβιώσουν

- Να μην υπάρχουν στο εξής προσαυξήσεις και για όσο καιρό ακόμη διαρκέσει η παρούσα οικονομική κατάσταση ή έστω, και σε κάθε περίπτωση, τουλάχιστον μέχρι 31-12-2014

- Την άμεση αλλαγή του τρόπου υπολογισμού των προσαυξήσεων επειδή ο υπάρχων τρόπος υπολογισμού τους είναι απαράδεκτος, ειδικά υπό τις υπάρχουσες συνθήκες.

- Να υπάρξει μια νέα ρύθμιση, για τα πραγματικά ασφάλιστρα και μόνο, αποσυνδεμένη από την καταβολή των τρεχουσών εισφορών. Είναι κοινή γνώση πια ότι οι συνάδελφοι αδυνατούν να καταβάλλουν και τις τρέχουσες εισφορές και τις δόσεις της ρύθμισης. Οι συνάδελφοι μας οι οποίοι έχουν ήδη ή πρόκειται άμεσα να θεμελιώσουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα να μπορέσουν να συνταξιοδοτηθούν είτε με μείωση των χρόνων ασφάλισης αναλογικά με την οφειλή τους προς τον ΟΑΕΕ είτε η οφειλή τους να παρακρατείται μηνιαίως και τμηματικά από το ποσό της σύνταξής τους .
prismanews Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ