2013-05-13 11:38:03
Φωτογραφία για Ο Δήμος Αμαρουσίου διασώζει τα φοινικοειδή
Δευτέρα 13 Μαΐου 2013, ώρα 18:30 - 20:30, Δημαρχείο Αμαρουσίου. Ημερίδα με θέμα: «Διάσωση και Φροντίδα των Φοινικοειδών στην πόλη» διοργανώνει ο Δήμος Αμαρουσίου, για πρώτη φορά σε πανελλαδικό επίπεδο, τη Δευτέρα 13 Μαΐου 2013 στις 18:30 στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου (Βασ. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα, Μαρούσι). Η ημερίδα εντάσσεται στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει ο Δήμος Αμαρουσίου για την αντιμετώπιση των βλαβών που προκαλεί το κόκκινο σκαθάρι στα φοινικοειδή με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού στο σοβαρό αυτό ζήτημα που έχει λάβει πανελλαδικές διαστάσεις με ανεπανόρθωτες συνέπειες για τα φοινικοειδή.

Η ενημερωτική εκδήλωση, με τη συμμετοχή καταξιωμένων ειδικών επιστημόνων, αποτελεί συνέχεια της προσπάθειας που έχει αναληφθεί με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αμαρουσίου και Προέδρου του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π) Γιώργου Πατούλη, για την αντιμετώπιση και καταπολέμηση του κόκκινου σκαθαριού των φοινικοειδών με οικολογικά σκευάσματα, ακίνδυνα για την ανθρώπινη Υγεία αλλά και φιλικά προς το περιβάλλον.


Ήδη η πρώτη εφαρμογή βιολογικών σκευασμάτων στην καρδιά προσβεβλημένων δέντρων και άλλων ύποπτων για προσβολή έχει πραγματοποιηθεί από εξειδικευμένο συνεργείο στην οδό Φοινίκων στο Μαρούσι.

Στην ημερίδα τοποθετήσεις για το θέμα θα πραγματοποιήσουν:

• Ο Καθηγητής Εντομολογίας και Ζωολογίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών Δρ. Εμμανουήλ Νικόλαος με θέμα: «Το κόκκινο σκαθάρι των φοινικοειδών. Ένας εχθρός – Εισβολέας».

• Ο Δρ. Δημήτριος Κοντοδήμας, Ερευνητής Μπενάκειου Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου, Πρόεδρος Εντομολογικής Εταιρίας Ελλάδος, με θέμα: «Η αντιμετώπιση των εχθρών των φοινικοειδών»

• Ο Δρ. Αντώνιος Μιχαηλάκης, Ερευνητής στο Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο, με θέμα: «Νέοι εντομολογικοί εχθροί στην Ελλάδα».

Θα ακολουθήσει συζήτηση και εξαγωγή συμπερασμάτων.
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Παγκάκι διακόπτης...
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Παγκάκι διακόπτης...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ