2013-05-13 16:53:03
Φωτογραφία για Ξάνθη: Τα βρόντηξαν και έφυγαν από το συνέδριο Τουρισμού…
Μια ομάδα νέων από Βουλγαρία, Ιταλία, Ουκρανία και Πορτογαλία αποχώρησε λόγω απουσίας μεταφραστών. “Δεν ήταν προσκεκλημένοι, αλλά επισκέπτες” αναφέρει ο πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης.

Με ευτράπελα ξεκίνησε το πολυσυζητημένο διήμερο συνέδριο για τον Τουρισμού που διοργάνωσε στο πλαίσιο ευρωπαϊκού προγράμματος το Επιμελητήριο Ξάνθης, καθώς λίγη ώρα μετά την έναρξή του συνεδρίου μια ομάδα συνέδρων αποχώρησε εκνευρισμένη διαμαρτυρόμενη για την απουσία μετάφρασης των ομιλιών.

Πιο συγκεκριμένα μια ομάδα 30 νέων ατόμων που βρίσκεται στην περιοχή στο πλαίσιο ευρωπαϊκού εκπαιδευτικού προγράμματος αποχώρησε από την αίθουσα του συνεδρίου με την επικεφαλής αυτής φανερά εκνευρισμένη κάνοντας λόγο για προχειρότητα και κενά της όλης διοργάνωσης. Πρόκειται για την κα. Βενέτη Αθηνά, πρόεδρο του Επιστημονικού Ινστιτούτου Ανθρώπινου Δυναμικού, που εδρεύει στην Ξάνθη και η οποία βρίσκεται στην περιοχή με νέους από τη Βουλγαρία, την Ουκρανία, την Πορτογαλία, την Ιταλία και την Ελλάδα στο πλαίσιο ενός προγράμματος προβολής του διαπολιτισμικού διαλόγου που υπάρχει στη Θράκη, τις φυσικές καλλονές της περιοχής και τον νεανικό τουρισμό που μπορεί να αναπτυχθεί, όπως εξηγεί η ίδια στο ThrakiToday.com


Ωστόσο, αυτό που προκάλεσε την έκρηξη της ίδιας αλλά και της ομάδας εργασίας της είναι το γεγονός πως δεν υπήρχε μετάφραση στο συνέδριο στο οποίο κλήθηκαν προφορικά να συμμετάσχουν όπως τόνισε η κα Βενέτη στο ThrakiToday.com, με αποτέλεσμα να αποχωρήσουν φανερά εκνευρισμένοι. «Αυτό δεν είναι συνέδριο είναι καραγκιοζιλίκια» ανέφερε η ίδια, εξηγώντας πως «θα έπρεπε να υπάρχει επίσημη μετάφραση, δεν μπορώ να κάθομαι εγώ και να μεταφράζω σε κάθε παιδί. Είναι ντροπή αυτό το πράγμα, είναι κρίμα. Το λιγότερο που μπορώ να πω είναι ότι είναι τσίρκο».

Μιλώντας στο ThrakiToday.com ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ξάνθης κ. Στέλιος Μωραΐτης ανέφερε με τη σειρά του πως η συγκεκριμένη ομάδα ατόμων δεν ήταν προσκεκλημένη στο συνέδριο, αλλά βρέθηκαν στον χώρο διοργάνωσης αυτού ως επισκέπτες, με τους διοργανωτές να τους αναφέρουν πως μπορούν εφόσον το επιθυμούν να παρακολουθήσουν το συνέδριο και ως εκ τούτου δεν ήταν δυνατόν να είχε προβλεφθεί επίσημη μετάφραση για όλους τους νέους που αποτελούσαν την ομάδα αυτή. Όπως μάλιστα τόνισε ο ίδιος, από την πλευρά των διοργανωτών υπήρξε μέριμνα για μετάφραση των ομιλιών τόσο στα Αγγλικά όσο και στα Τούρκικα και τα Ισπανικά, ώστε να ικανοποιηθούν οι ανάγκες των προσκεκλημένων στο συνέδριο.

Σε κάθε περίπτωση, επικράτησε αναστάτωση μέσα στην αίθουσα διοργάνωσης του συνεδρίου, ενώ ακολούθως η αναταραχή μεταφέρθηκε και στον εξωτερικό χώρο του κτηρίου, με την αποχώρηση της συγκεκριμένης ομάδας επισκεπτών.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ