2013-05-15 01:07:05
Φωτογραφία για Καναδάς: Διπλωματική χείρα στη Σομαλία
Την αποκατάσταση των διπλωματικών σχέσεων με τη Σομαλία ανακοίνωσε την Τρίτη ο Καναδάς, σε μια ακόμα κίνηση... επιβράβευσης των προσπαθειών της κυβέρνησης του αφρικανικού κράτους να αποκαταστήσει την ειρήνη στο εσωτερικό μετά τον πολυετή εμφύλιο.

Η Οττάβα είχε αποσύρει τον πρεσβευτή της το 1990.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργού Εξωτερικών του Καναδά, John Baird, ο Ύπατος Αρμοστής της Κένυας, David Angel, θα εκπροσωπεί πλέον τη χώρα στη Σομαλία, ωστόσο ξεκαθάρισε πως ακόμα δεν έχει ληφθεί κάποια απόφαση για το αν θα λειτουργήσει εκ νέου η καναδική πρεσβεία.

Ήδη η Βρετανία προχώρησε στα τέλη Απριλίου στο άνοιγμα των δικών της εγκαταστάσεων στην πρωτεύουσα, Μογκαντίσου, άλλοτε πεδίο σφοδρών συγκρούσεων ανάμεσα σε δυνάμεις του κυβερνητικού στρατού και της Αφρικανικής Ένωσης (AU) με στελέχη της ισλαμικής οργάνωσης Αλ Σαμπάμπ.

Ο John Baird είχε συνάντηση με τον πρεσβευτή της Σομαλίας στον Ο.Η.Ε., όπου και έλαβε εκτενή ενημέρωση για την πρόοδο που έχει σημειωθεί σε μια σειρά από σημαντικούς τομείς (ασφάλεια), έτσι ώστε να ξεκινήσει το τιτάνιο έργο της ανοικοδόμησης και του εκσυγχρονισμού των απαρχαιωμένων δομών μιας χώρας, όπου το 1/3 του πληθυσμού βρίσκεται αντιμέτωπο με την πείνα.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ