2013-05-19 21:46:08
Φωτογραφία για Nα δοθούν απαντήσεις για τις απευθείας αναθέσεις στο Δήμο Αιγιαλείας
Σε συνέχεια προηγούμενης ερώτησης, ο ανεξάρτητος βουλευτής και συντονιστής του Χριστιανοδημοκρατικού Κινήματος κ. Νίκος Νικολόπουλος επανέρχεται με νέα παρέμβαση του για το θέμα των απευθείας αναθέσεων στη Δήμο Αιγιαλείας, αφού τόσο τα Υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών, αλλά και το Δικαιοσύνης Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ρίχνουν το «μπαλάκι» και την ευθύνη για τη διερεύνηση του ζητήματος στην κρατική Αποκεντρωμένη Διοίκηση Δυτικής Ελλάδος.

Μετά την ανάδειξη του θέματος από τον κ. Νικολόπουλο, οι τρεις Υπουργοί ζητούν να κινηθούν τα γρανάζια της γραφειοκρατίας καθώς επίσης ζητούν να κατατεθεί ο φάκελος για το υπ’ αριθμ. Πρωτ. 43352/16.11.2012 έγγραφο, στον οποίο απαιτούν να εμπεριέχονται πια όλες οι απαντήσεις επί του ζητήματος, για τα καυτά ερωτήματα που αφορούν στη διαχείριση του Κρατικού χρήματος και των δημοτικών τελών από το Δήμο Αιγιαλείας, καθώς και όλες οι αποφάσεις και εξηγήσεις για τις απευθείας αναθέσεις που έγιναν κατά παράβαση του νόμου 3871/2010 άρθρο 20. Όμως αυτό δεν αρκεί είπε ο τέως Υφυπουργός κ. Ν. Νικολόπουλος αφού η υπόθεση εκκρεμεί ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης..


Για το λόγο επειδή οι στενές σχέσεις ανάμεσα σε συγκεκριμένες τοπικές επιχειρήσεις και επαγγελματίες με τις δημοτικές αρχές ευνοούν την πελατειακή σχέση και την διαφθορά.

Επειδή η συνεχιζόμενη αντίληψη της ημετεροκρατίας, της παρεοκρατίας, της μη λογοδοσίας απειλεί να αποτελειώσει την αποδυναμωμένη τοπική Αυτοδιοίκηση και με την εκτροπή των δημοσίων πόρων, στις τσέπες των νταβατζήδων, με την εγκληματική συνεργασία κάποιων.

Επειδή όσο οι μηχανισμοί ελέγχου είναι εξαιρετικά αδύναμοι και συχνά «μη ανεξάρτητοι» από την κυβέρνηση, πράγμα που σημαίνει ότι οι δημόσιοι λειτουργοί πιθανότατα και σήμερα γνωρίζουν ότι μπορούν να διαφύγουν της τιμωρίας διοίκησης και ειδικά επειδή σπάνια οι δημόσιοι λειτουργοί ελέγχονται για τις ενέργειές τους.

Για το λόγο αυτό είπε ο κ. Νίκος Νικολόπουλος και επειδή ο Πρωθυπουργός που, συχνά πυκνά, δηλώνει ότι είναι υπέρμαχος της διαφάνειας και της νομιμότητας, πρέπει να αποδείξει ότι έχει αποφασίσει να υπηρετήσει τόσο ο ίδιος όσο και οι υπουργοί της κυβέρνησης του τα όσα θεωρητικώς υποστηρίζουν.

Τέλος με τη νεότερη παρέμβασή του ο κ. Ν. Νικολόπουλος μεταξύ άλλων ζητά από τους πολιτικά αρμοδίους: «να δώσουν μια αναλυτική και τεκμηριωμένη απάντηση, που θα βάζει τα πράγματα στη θέση τους χωρίς να σπιλώνονται πρόσωπα να καλύπτει το κοινό περί Δικαίου αίσθημα και να βάλει φραγμό σε νέες απευθείας αναθέσεις».

Η συγκάλυψη, η σιωπή και η κωλυσιεργία δείχνουν συνενοχή κατέληξε ο ανεξάρτητος βουλευτής και συντονιστής του Χριστιανοδημοκρατικού Κινήματος και καθιστά σαφές ότι επειδή:

Η ανωτέρω συνολική συνεχιζόμενη ελεγχόμενη συμπεριφορά των υπευθύνων του Δήμου Αιγιαλείας προκύπτει ότι τελείται επαναληπτικά πιθανόν εις βάρος του πολίτη και ίσως και εις βάρος της δημόσιας ωφέλειας.

Η ανοικτή και προκλητική συμπεριφορά των αρμοδίων εμπλεκόμενων προσώπων, στη βιομηχανία των γρήγορων τακτοποιήσεων με διαδρομές by pas - όπως οι απ΄ ευθείας αναθέσεις - οδηγεί στην κατάθεση μιας νέας κοινοβουλευτικής παρέμβασης προκειμένου να αναζητήσουμε και θεσμικές λύσεις που θα συμβάλουν στην αναβάθμιση για την οποία άλλωστε από αρκετούς γίνεται προσπάθεια.

Για τούτο οι Έλληνες ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ επιμένουμε πως πρέπει να διερευνηθούν μία προς μία και σε βάθος οι απ’ ευθείας αναθέσεις με αντικειμενικότητα και σοβαρότητα από τα εντεταλμένα όργανα.

Για τούτο, ετοιμάσαμε χωριστά για κάθε ΟΤΑ ερωτήσεις όλων των δήμων της χώρας και επίσης πως πρέπει -εάν υπάρχουν ποινικές ή άλλες οικονομικές ευθύνες- να αποδοθούν και πληρώσουν οι πραγματικά ένοχοι και οι επίορκοι υπάλληλοι, εκείνοι που με πράξεις και παραλείψεις ζημίωσαν τα Δημοτικά Ταμεία, το Ελληνικό Δημόσιο και τους Έλληνες φορολογούμενους.

Τέλος, επανερχόμενος στα του ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ο τέως Υφυπουργός κ. Ν. Νικολόπουλος, υπογραμμίζει πως μετά την ανάδειξη του διαχρονικού ζητήματος των πολλών απευθείας αναθέσεων, και την ιδιαίτερη μεταχείριση που δι΄ αυτών απολαμβάνουν ορισμένοι συγγενείς και φίλοι, ήρθε στο φως μια ακόμα απόφαση, για την πρόσληψη κοινωνικής λειτουργού με την διαδικασία «Fast track», που δείχνει ότι η ΜΕΘΟΔΟΣ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΔΙ΄ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΩΝ δεν έχει τέλος… και είναι «δια πάσαν νόσον και πάσαν ανάγκην» η εφαρμοστέα Το ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ κίνημα έλαβε γνώση της συνημμένης απόφασης με αρ. 324 /22-6-2012 όπου μεταξύ άλλων αναγράφει ότι:

«Την ανάθεση εργασιών κοινωνικής συμβουλευτικής και υποστήριξης κοινωνικά ανασφάλιστων και οικονομικά αδυνάτων πολιτών του Δήμου Αιγιαλείας, καθώς και την υλοποίηση ειδικών ερευνών συνθηκών διαβίωσης και εκθέσεων κοινωνικής έρευνας, στην κα Φιλιπποπούλου Αγγελική του Γεωργίου με ειδικότητα ΤΕ Κοινωνικών Λειτουργών και με συνολική αμοιβή που θα ανέρχεται στο ποσό των έξι χιλιάδων εννιακοσίων ευρώ (6.900,00 €) (χωρίς ΦΠΑ), το οποίο θα καταβάλλεται τμηματικά σε έξι (6) ισόποσες δόσεις».

Αρκετοί πιστεύουν ότι με τέτοιες αποφάσεις η Δημοτική Αρχή μπορεί να λύνει ακόμα και τα ενδοπαραταξιακά προβλήματα συνοχής των δημοτικών ομάδων (!) αλλά και να προσφέρει λύσεις ακόμα και στην ομαλόρυθμη λειτουργία του προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου της Αιγιαλείας…

Στην Ελλάδα, όμως, της διαρκούς ύφεσης της δολοφονικής ανεργίας των νέων και των σκληρών μέτρων, που πέφτουν πάνω στις πλάτες της πλειονότητας των πολιτών, οι λογικές της δεκαετίας του ‘80 δεν χωρούν και δεν συγχωρούνται!!!
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ