2013-05-28 11:49:04
Φωτογραφία για Υψηλό ρίσκο και προσδοκίες ανάκαμψης στο ΧΑ
Σε σταυροδρόμι βρίσκεται πάλι η χρηματιστηριακή αγορά, αναζητώντας κατεύθυνση μετά την "ανώμαλη προσγείωση" της προηγούμενης εβδομάδας, που εξανέμισε μεγάλο μέρος των κερδών του πολυήμερου ράλι.

Οι προσδοκίες για αντίδραση-ανάκαμψη παραμένουν ισχυρές, όμως η υψηλή μεταβλητότητα που αυξάνει το βραχυχρόνιο ρίσκο καθιστά επιφυλακτικούς τους επενδυτές. Στο επίκεντρο της προσοχής οι πληροφορίες από τα μέτωπα των ανακεφαλαιοποιήσεων και των αποκρατικοποιήσεων, ενώ πηγή αβεβαότητας αποτελούν οι ανακύπτουσες διαφωνίες μεταξύ των κομμάτων της συγκυβέρνησης. Προβληματισμός επικρατεί στην αγορά και για τα αποτελέσματα τριμήνου των εισηγμένων.

Οι βασικοί δείκτες βρίσκονται κοντά σε περιοχές σημαντικών στηρίξεων, όπου θα κριθεί πιθανότατα ποιά κατεύθυνση θα ακολουθήσουν στη συνέχεια και αν θα διατηρηθεί ή όχι η ανοδική μεσοχρόνια τάση. Πολλά θα εξαρτηθούν από τη στάση διεθνών funds που ήταν η κινητήρια δύναμη πίσω από το πρόσφατο ράλι των τραπεζικών μετοχών, αλλά και στη μεγάλη πτώση τους την προηγούμενη εβδομάδα.


Χρηματιστηριακοί παράγοντες και αναλυτές εκτιμούν ότι η υψηλή μεταβλητότητα έχει αυξήσει το βραχυχρόνιο ρίσκο στο ΧΑ, που θα αναζητήσει επίπεδα ισορροπίας. Οπως επισημαίνουν, πρώτο ζητούμενο είναι τώρα η παραμονή του Γενικού Δείκτη πάνω από τη ζώνη στήριξης (που εντοπίζεται στις 1.020-1.030 μονάδες και αντιστοιχεί σε 50% διόρθωση της πρόσφατης ανοδικής κίνησης).

Αν διασπασθεί αυτή η στήριξη, ο πήχυς θα τοποθετηθεί αρκετά χαμηλότερα, καθώς η επόμενη ισχυρή στήριξη εντοπίζεται στην περιοχή των 985 μονάδων. Αντίθετα, η επιβεβαίωση της ισχύος της θα αποτελέσει προοίμιο ενός νέου κύκλου ανάκαμψης.

sofokleousin.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ