2013-05-29 14:25:30
Φωτογραφία για Ένα TEI Δυτικής Ελλάδας - Ποιες σχολές μεταφέρονται στην Πάτρα - Τι προβλέπεται για την Ηλεία
Από την εκτενή απάντηση που έδωσε ο υπ. Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος, σε ερώτηση του βουλευτή Αχαίας Ν. Νικολόπουλου, προκύπτουν επακριβώς οι αλλαγές και οι συγχωνεύσεις των σχολών των ΤΕΙ που λειτουργούν στο νομό μας από τη νέα Ακαδημαϊκή χρονιά καθώς και οι κατευθύνσεις κάθε σχολής.

Ανοικτό μένει το ζήτημα του αριθμού των εισακτέων ανά τμήμα καθώς και αυτό του υπό ίδρυση ΤΕΙ γεωπονικής κατεύθυνσης στην Αμαλιάδα. Και για τα δυο ερωτήματα,απαντήσεις αναμένεται να δοθούν, μέσα από το νέο μηχανογραφικό που θα κληθούν να συμπληρώσουν οι φετινοί υποψήφιοι σε λίγο καιρό.

Ένα Τ.Ε.Ι, Δυτικής Ελλάδας

Ο «άγνωστος χ» το μηχανογραφικό, αλλά επίσης και ο τρόπος στελέχωσης των παλιών και νέων τμημάτων που δημιουργούνται καθώς και ο αριθμός των καθηγητών που θα πρέπει να διδάξουν σε αυτά. Οι μόνιμοι καθηγητές έχουν το δικαίωμα της επιλογής αφού : Το Εκπαιδευτικό Προσωπικό του Τμήματος Πληροφορικής και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Τ.Ε.Ι
. Πύργου εντάσσεται με διαπιστωτική πράξη του Προέδρου του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας στο Τμήμα Διοίκησης, Οικονομίας και Επικοινωνίας Πολιτιστικών και Τουριστικών Μονάδων του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας με έδρα τον Πύργο ή στο Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής Τ.Ε. με έδρα τη Ναύπακτο του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας ύστερα από αίτησή τους και αιτιολογημένη απόφαση της Συνέλευσης Τ.Ε.Ι. ή των κατ’ αρμοδιότητα λειτουργούντων οργάνων. Η διαπιστωτική πράξη δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Σε γενικές γραμμές πάντως από φέτος : Ιδρύεται το Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας, που προκύπτει από τη συγχώνευση του Τ.Ε.Ι. Πάτρας και του Τ.Ε.Ι. Μεσολογγίου. Κατ’ επέκταση τα Τμήματα του πρώην ΤΕΙ Πατρών μετονομάζονται σε « Δυτικής Ελλάδας» και αλλάζουν απλά οι έδρες τους.

Στην Πάτρα οι σχολές της Αμαλιάδας

-Το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του Τ.Ε.Ι. Πάτρας, το Τμήμα Εφαρμογών Πληροφορικής στη Διοίκηση και στην Οικονομία με έδρα την Αμαλιάδα, το Τμήμα Επιχειρηματικού Σχεδιασμού και Πληροφοριακών Συστημάτων της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του Τ.Ε.Ι. Πάτρας και το Τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης της Αμαλιάδας συγχωνεύονται σε :

Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας με έδρα την Πάτρα και κατευθύνσεις προχωρημένου εξαμήνου: α) Διοίκηση Επιχειρήσεων β) Μάρκετινγκ γ) Διοίκηση Πληροφοριακών Συστημάτων.

Με δυο Τμήματα «ενισχύεται» ο Πύργος σε βάθος χρόνου !

Τα δυο Τμήματα ΤΕΙ που λειτουργούν στον Πύργο, συγχωνεύονται σε ένα ενιαίο Τμήμα, το οποίο «ενισχύεται» με ένα Τμήμα από την Πάτρα και ένα από το Αργοστόλι. Ωστόσο το τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του Τ.Ε.Ι. Πάτρας εξακολουθεί να λειτουργεί με την υφιστάμενη μορφή του μέχρι την 31η Οκτωβρίου 2018, οπότε και καταργείται και από το 2018 και εντεύθεν οι σπουδαστές του θα μεταφερθούν στον Πύργο, ομοίως και το εκπαιδευτικό του προσωπικό !

Συγκεκριμένα:

-Το Τμήμα Μουσειολογίας, Μουσειογραφίας και Σχεδιασμού Εκθέσεων και το Τμήμα Πληροφορικής και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Πύργου, το Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας της Πάτρας και το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας του Τ.Ε.Ι. Ιονίων Νήσων με έδρα το Αργοστόλι συγχωνεύονται σε :

Τμήμα Διοίκησης, Οικονομίας και Επικοινωνίας Πολιτιστικών και Τουριστικών Μονάδων της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας με έδρα τον Πύργο και κατευθύνσεις προχωρημένου εξαμήνου:

α) Διοίκηση Πολιτιστικών Μονάδων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας

β) Μουσειολογία

γ) Επικοινωνία Πολιτιστικών Μονάδων

Το Τμήμα που προκύπτει από τη συγχώνευση έχει το γνωστικό αντικείμενο των κατευθύνσεών του.

Κατάργηση από το 2018

-Το Τμήμα Πληροφορικής και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Πύργου, εξακολουθεί να λειτουργεί με την υφιστάμενη μορφή του μέχρι την 31η Οκτωβρίου 2018, οπότε και καταργείται.

Έκτοτε, οι φοιτητές του Τμήματος Πληροφορικής και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, εντάσσονται κατ’ επιλογήν και ύστερα από αίτησή τους στο Τμήμα Διοίκησης, Οικονομίας και Επικοινωνίας Πολιτιστικών και Τουριστικών Μονάδων στον Πύργο ή στο Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής Τ.Ε. με έδρα τη Ναύπακτο.

Πηγή: εφημερίδα Πρωινή
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ