2013-05-29 16:44:02
Φωτογραφία για Ηλεία: Tην έπνιξε η αφρικανική σκόνη
Έντονη μεταφορά αφρικανικής σκόνης παρατηρείται από χθες Τρίτη στην Ηλεία. Η ορατότητα στην ατμόσφαιρα έχει περιοριστεί σημαντικά.

Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες από τις μετεωρολογικές κάμερες του metar.gr στο Λιμάνι του Κατακόλου και στην πόλη του Πύργου.

Το φαινόμενο φέτος παρουσιάζει μεγάλη συχνότητα. Όσοι υποφέρουν από αλλεργίες πρέπει να αποφεύγουν τις μετακινήσεις, να μην κυκλοφορούν στον δρόμο τις ώρες που το φαινόμενο βρίσκεται σε έξαρση.

Τα σωματίδια της σκόνης γίνονται τοξικά στην πορεία τους βόρεια της Σαχάρας καθώς συσσωρεύουν στοιχεία όπως ο φωσφόρος και το πυρίτιο, μέταλλα όπως το νικέλιο και ο ψευδάργυρος, τοξικά όπως οι διοξίνες και οι πολυαρωματικοί υδρογονάνθρακες αλλά και υπολείμματα βιομηχανικών ρύπων, καυσαερίων κτλ. Αυτά τα μικροσκοπικά σωματίδια σκόνης διεισδύουν στο αναπνευστικό σύστημα και επιδεινώνουν τα συμπτώματα των ασθενών οι οποίοι ταλαιπωρούνται από άσθμα και άλλες αλλεργίες καθώς και από χρόνια αναπνευστική ανεπάρκεια και βρογχική υπερευαισθησία. (περισσότερα ΕΔΩ)

Θα επιμείνει το φαινόμενο σήμερα Τετάρτη, από αύριο Πέμπτη θα υποχωρήσει.

Μετεωρολογική ενημέρωση Θεόδωρος Κονδύλης

Πηγή: ilialive
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ