2013-05-31 15:18:07
Φωτογραφία για Πάτρα: Χάος σήμερα στο IKA - Διαμαρτυρίες συνταξιούχων για τις περικοπές και τις μειώσεις
Μεγάλη αναστάτωση επικράτησε σήμερα το πρωί στο υποκατάστημα του ΙΚΑ στην οδό Γούναρη και Κορίνθου . Ο προθάλαμος του 4ου ορόφου που βρίσκεται το τμήμα συντάξεων γέμισε ασφυκτικά από συνταξιούχους που παραπονιόντουσαν για τις περικοπές και τις μειώσεις . Οι φωνές των ηλικιωμένων που διαμαρτύρονταν ακουγόντουσαν σε όλο το κτίριο.

Οι περικοπές οφείλονται σε λάθος υπολογισμό των οφειλόμενων χρημάτων.

Λόγω των χρημάτων που έλειπαν κάποιοι συνταξιούχοι πήραν μειωμένο ΕΚΑΣ, ενώ κάποιοι άλλοι δεν πήραν καν τη σύνταξή τους.

Το λάθος στον υπολογισμό των ποσών έφερε το κακό. Το ΙΚΑ χρειαζόταν 780 εκατομμύρια για τις κύριες συντάξεις και άλλα 161 με 140 εκατομμύρια για τις επικουρικές. Αυτό το μήνα όμως έπρεπε να πληρωθούν και τα αναδρομικά του ΕΚΑΣ στους δικαιούχους κάτι το οποίο φαίνεται δεν είχε υπολογιστεί ως την τελευταία στιγμή. Οι υπεύθυνοι το κατάλαβαν κυριολεκτικά όταν άνοιξαν οι τράπεζες, δηλαδή πολύ αργά.

Έτσι αποφασίστηκε κάποιοι συνταξιούχοι να πάρουν λιγότερο απ' το συνηθισμένο ΕΚΑΣ, κατά περίπου 20 ευρώ, περίπου 14.000 συνταξιούχοι του ΤΑΠ-ΟΤΕ να μην πληρωθούν καθόλου τη σύνταξή τους χθες, αλλά σήμερα, ενώ κάποιοι ακόμη, άγνωστο πόσοι, πήραν ψαλιδισμένη κύρια σύνταξη.

Πηγή: thebest
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ