2013-06-01 08:40:04
Φωτογραφία για Μήνυμα αναγνώστη: Φόροι,  ΦΠΑ και τα μυαλά στα κάγκελα!
Ότι κατόρθωσε να φτιάξει ο κόσμος έφτιαξε. Τώρα θα παρακαλάει να είναι καλά και προπαντός να έχει δουλειά για να πληρώνει σε όλη την υπόλοιπη ζωή του φόρους και χαράτσια για μια νεκρή περιουσία που δεν του αποδίδει τίποτα. Εκεί φτάσαμε.

Στις καταθέσεις δίνονται πενιχρά επιτόκια 0,15-3% τα οποία φορολογούνται με 15% αφήνοντας τις τράπεζες να κερδοσκοπούν ασύστολα δανείζοντας τα λεφτά μας με επιτόκια έως και 10 φορές μεγαλύτερα από αυτά των καταθέσεων. Άσε που αν οι ήδη φορολογημένοι τόκοι μπουν στη φορολογική δήλωση αυξάνουν το εισόδημα, τις έκτακτες εισφορές και τα χαράτσια, ενώ έχουν και άλλες επιπτώσεις όπως, αν αυξηθεί λίγο το εισόδημα, να μη δικαιούνται σίτιση ή άλλες παροχές τα παιδιά του φορολογούμενου που σπουδάζουν. Και σα να μη φτάνουν όλα αυτά μιλάνε και για κούρεμα, δηλαδή αρπαγή των καταθέσεων που έχουν απομείνει.

Στους ιδιοκτήτες χωραφιών μπαίνει νέος ετήσιος φόρος
. Με ποια λογική θα πρέπει να πληρώνουν ετήσιο φόρο όσοι έχουν τα κτήματά τους χέρσα και ανοίκιαστα λόγω του ασύμφορου κόστους καλλιέργειας, που ακόμα και οι κατ’ επάγγελμα αγρότες τα παράτησαν; Γιατί ένας υπάλληλος με ένα παρατημένο άγονο παλιοχώραφο θα πρέπει να πληρώσει φόρο τι στιγμή που δεν του αποδίδει τίποτα, ενώ για το ίδιο πράμα ένας αγρότης θα απαλλάσσεται; Φταίνε αυτοί που δεν τα καλλιεργούν ή οι αρμόδιοι που άφησαν τα κόστη να εκτιναχθούν στα ύψη και απαξίωσαν τα χωράφια; Αλλά το διαίρει και βασίλευε καλά κρατεί.

Με την ίδια λογική θα έπρεπε να πληρώνουν φόρους όσοι έχουν περιουσιακά στοιχεία μεγάλης αξίας όπως, ακριβούς πίνακες ζωγραφικής, πανάκριβα χαλιά, κοσμήματα, ακριβά ηλεκτρικά είδη και οικιακό εξοπλισμό και έπιπλα χιλιάδων ευρώ; Εμπρός λοιπόν τι κάθεστε βγάλτε συνεργεία στις βίλες και τα σπίτια να καταγράψουν τι έχει ο καθένας και φορολογήστε τα πάντα και όχι μόνο αυτά που εσείς ορέγεσθε.

Χιλιάδες σπίτια παραμένουν ανοίκιαστα, χωρίς καν ρεύμα, με ένα σωρό έξοδα συντήρησης και χωρίς ενδιαφερόμενους ενοικιαστές ή αγοραστές, με τεράστια απώλεια εισοδήματος στους άτυχους ιδιοκτήτες, χάρη στις δικές σας εξυπνάδες και πολιτικές που διέλυσαν τη χώρα. Για ποιο ακριβώς εισόδημα ή αξία θέλετε να τα φορολογήσετε; Κάποτε αρπάζατε φόρους υπεραξίας, τώρα γιατί δεν επιστρέφετε φόρους απαξίωσης;

Τελευταία φαγωθήκατε με τον ΦΠΑ εστίασης. Δυστυχώς είναι ο μόνος φόρος που πρέπει να μείνει ή ακόμα και να αυξηθεί. Γιατί και να μειωθεί κανένας της εστίασης και του καφέ δεν πρόκειται να μειώσει τις τιμές αλλά θα σουφρώσει τα λεφτά για τον εαυτό του. Ή μήπως οι αρμόδιες υπηρεσίες θα επιβλέψουν τη μετακύλιση του οφέλους από τη μείωση του ΦΠΑ στους καταναλωτές; Είδαμε τι έκαναν και με την έλευση του ευρώ όπου μόνο σε λίγες μέρες τα μήλα από 160 δραχμές πήγαν στο1,6 ευρώ δηλαδή στις 540 δραχμές και κανενός δεν ίδρωσε τ’ αυτί.

Κατά τ’ άλλα κρατήστε τις λίστες, κρύψτε τις, θάψτε τις και μη τις βγάλετε ποτέ για να μην πληρώσουν τα λαμόγια και οι καταχραστές.

Και μετά αναρωτιόσαστε μεγαλόφωνα, γιατί το έτος 2100 οι Έλληνες θα είναι μόνο 2.500.000; Έλα ντε, χρειάζεται πολύ μυαλό για να το καταλάβετε;

Προχωρήστε όμως ακόμα πιο πέρα και πέστε στο λαό ποιόν θα ήθελε για μελλοντικό κατακτητή ώστε να προετοιμάζεται από τώρα.

Αναγνώστης Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ