2013-06-01 10:38:06
Φωτογραφία για Αναμένονται μηνύσεις: Γνωστός Πατρινός «διέσυρε» στο facebook την «πρώην» του
Αναμένονται μηνύσεις ή και… επεισοδιακές καταστάσεις στην Πάτρα, αφού πρωί πρωί της περασμένης Δευτέρας, γνωστός Πατρινός ο οποίος ασχολείται και με τον αθλητικό χώρο, μετά από διακοπή στη σχέση του με νεαρή όμορφη φοιτήτρια αποφάσισε να την «εκδικηθεί» ρεζιλεύοντάς την στο διαδίκτυο!

Ο γνωστός Πατρινός, μην αντέχοντας –ως φαίνεται- τον χωρισμό, έβαλε φωτογραφία της πρώην ερωμένης του και έγραψε τα εξής: «Αυτή η γκομενίτσα, νόμισε στα 21 της ότι θα με κοροϊδέψει, μόνο που έπεσε έξω! Της αρέσουν τα Porsche, τα χαϊλίκια (Σ.Σ. από το high) και τα money (Σ.Σ. χρήματα). Τράβα στο χωριό σου τώρα να τα βρεις. Αρκετά. Bye bye και πρόσεχε μην μάθει ο μπαμπάς ότι δουλεύεις νύχτα σε μπαρ! Πάει το ΤΕΙ μετά, πάει! Η ζωή από το χωριό στην πόλη και μετά πάλι χωριουδάκι»!

Το σχόλιο έκανε πολύ γρήγορα τον γύρο του διαδικτύου, ενώ νωρίς το πρωί η κοπέλα η οποία εθίγη από τη συγκεκριμένη ανάρτηση, έμαθε τι συμβαίνει! Προς το μεσημέρι η ανάρτηση είχε «κατέβει» προφανώς γιατί ο γνωστός Πατρινός κατάλαβε πως πιθανόν να αντιμετωπίσει ακόμη και μήνυση.


Πάντως η νεαρή δεν φαίνεται να έχει βάλει νερό στο κρασί της. Και δεν αποκλείεται να δώσει συνέχεια παρά την φαινόμενη «μετάνοια» του πρώην της!

Πάντως θα πρέπει να σημειωθεί πως σύμφωνα με τα αποτελέσματα της διαδικτυακής έρευνας που διεξήγαγε ο διαδικτυακός κόμβος www.knowthenet.org.uk το 85% των εφήβων έχει βιώσει διαδικτυακό εκφοβισμό. Ένα μεγάλο ποσοστό (πάνω από 40%) αφορά και τους ενήλικες.

Τι λένε οι ψυχολόγοι

Η διασπορά μιας φήμης για κάποιον, τα χλευαστικά σχόλια, η ανάρτηση προσβλητικών φωτογραφιών στο facebook, η δημοσίευση προσωπικών πληροφοριών χωρίς τη συγκατάθεση εκείνου που τον αφορούν, τα απειλητικά μηνύματα είναι μερικά παραδείγματα cyberbullying.

Η διαδικτυακή βία μπορεί να λάβει δραματικές διαστάσεις γιατί ασκείται στην εικονική σφαίρα άρα σε οποιαδήποτε μέρος, όπου υπάρχει κάποιος υπολογιστής ή κινητό και σε οποιαδήποτε ώρα. Ο θύτης μπορεί να φερθεί πιο σκληρά σε σύγκριση με την άσκηση λεκτικής βίας στη φυσική σφαίρα, μιας και αισθάνεται την ασφάλεια της ανωνυμίας και της απόστασης, ενώ δεν επηρεάζεται από την αντίδραση του θύματος. Παράλληλα οι «θεατές» είναι πολύ περισσότεροι από τους θεατές ενός ανάλογου περιστατικού βίας, λόγου χάρη στην αυλή του σχολείου ή στο δρόμο.

Οι παραπάνω λόγοι δημιουργούν μεγάλο αίσθημα ανασφάλειας και απώλεια ελέγχου στο θύμα, ενώ παράλληλα πλήττουν την αυτοεκτίμησή του και βαθαίνουν το αίσθημα της μοναξιάς. Φυσικά όλα αυτά δεν σημαίνουν ότι η τεχνολογία και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πρέπει να δαιμονοποιούνται ή να αποτρέπεται η χρήση τους. Το ζητούμενο είναι τα παιδιά να είναι υπεύθυνοι χρήστες, να φυλάσσονται από τους κινδύνους και να μπορούν να διαχειριστούν τα δύσκολα περιστατικά.

Πηγή: dete
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ