2013-06-04 12:41:04
Φωτογραφία για Επιτυχημένη δράση της Δημοτικής Αστυνομίας Αμαρουσίου για την πάταξη του παράνομου παρεμπορίου σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας
Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η επιχείρηση της Διεύθυνσης Δημοτικής Αστυνομίας Αμαρουσίου για την πάταξη του παράνομου υπαίθριου εμπορίου στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της με τη συνδρομή του Τμήματος Ασφαλείας Αμαρουσίου.

Η κοινή αυτή δράση εντάσσεται στο νέο σχέδιο δράσης που έχει εκπονήσει η Δημοτική Αρχή Αμαρουσίου σε συνεργασία με το Τοπικό Αστυνομικό Τμήμα, με στόχο την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των κατοίκων και επισκεπτών της πόλης μας και την επιτυχή αντιμετώπιση των παραβατικών συμπεριφορών στα διοικητικά όρια του Δήμου.

Η κοινή επιχείρηση της Δημοτικής Αστυνομίας και Τμήματος Ασφαλείας πραγματοποιήθηκε σε συγκεκριμένα σημεία εντός των διοικητικών ορίων του Αμαρουσίου κι αποτελούν εστίες παράνομων δραστηριοτήτων που έχουν να κάνουν με το παραεμπόριο.

Συγκεκριμένα η επιχείρηση έλαβε χώρα:

• Στη γέφυρα του σταθμού ΗΣΑΠ «Νερατζιώτισσα»


• Γύρω από τις Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις (ΟΑΚΑ), τη Λεωφόρο Κύμης και τη Λεωφόρο Σπύρου Λούη

Στην επιχείρηση συμμετείχαν, πέραν της Δημοτικής Αστυνομίας και του κλιμακίου του Τμήματος Ασφαλείας Αμαρουσίου, εργαζόμενοι της Διεύθυνσης Καθαριότητας, αφού χρησιμοποιήθηκε απορριμματοφόρο για την επιτόπια καταστροφή των παράνομων προϊόντων που κατασχέθηκαν. Παράλληλα, βεβαιώθηκαν τα προβλεπόμενα πρόστιμα στους παράνομους μικροπωλητές.

Το τελευταίο διάστημα, η Διεύθυνση Δημοτικής Αστυνομίας έχει εντατικοποιήσει τους ελέγχους για την τήρηση των διατάξεων περί υπαίθριου εμπορίου, ενώ στο άμεσο μέλλον θα υπάρξουν και άλλες κοινές δράσεις μεταξύ Δημοτικής Αστυνομίας και Τμήματος Ασφαλείας στο πλαίσιο της στενής συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί με στόχο την εμπέδωση της ασφάλειας, της ευταξίας και της νομιμότητας στα διοικητικά όρια του Δήμου Αμαρουσίου.

Με αφορμή τη δράση αυτή ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, δήλωσε: «Η Δημοτική Αρχή είναι αποφασισμένη σε αυτή τη δύσκολη για τους επαγγελματίες και εργαζόμενους της πόλης μας χρονική περίοδο, να τους προστατεύσει από παράνομες πράξεις και τον αθέμιτο ανταγωνισμό που τους προκαλούν δραστηριότητες όπως το παράνομο υπαίθριο εμπόριο. Στο πλαίσιο αυτό έχουμε ενεργοποιήσει τη Δημοτική μας Αστυνομία και συνεργαζόμαστε στενά με το Τοπικό Αστυνομικό Τμήμα και το Διοικητή του τμήματος Ασφάλειας κ. Φ. Τζελέπη. Η αποτελεσματική αντιμετώπιση του εν λόγω φαινομένου αποτελεί προσωπικό στοίχημα τόσο της Δημοτικής Αρχής όσο και του προσωπικού της Δημοτικής μας Αστυνομίας».

Επισημαίνουμε ότι σημαντικό εφόδιο στην αντιμετώπιση του παρεμπορίου αποτελεί ο Ν.3982/2011 που ορίζει ότι η Δημοτική Αστυνομία ως ελεγκτικός μηχανισμός με αρμοδιότητες ΣΔΟΕ προβαίνει στην κατάσχεση κάθε είδους προϊόντων που διακινούνται στην αγορά με οποιονδήποτε τρόπο και τα οποία συνιστούν παράνομη απομίμηση προϊόντων είτε κυκλοφορούν κατά παράβαση των διατάξεων του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων ή αυτός που τα διαθέτει δεν κατέχει τη νόμιμη άδεια ή τα αντίστοιχα παραστατικά. Επίσης, η καταστροφή τους γίνεται άμεσα και επί τόπου με κάθε πρόσφορο μέσο περιλαμβανόμενης της ρίψης σε απορριμματοφόρο ή με την καταστροφή της εμπορικής τους αξίας με ανεξίτηλο σπρέι.
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Η μαγεία του λευκού
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Η μαγεία του λευκού
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ