2013-06-07 18:49:52
Φωτογραφία για Τη μεγαλύτερη έκκληση για ανθρωπιστική βοήθεια στην ιστορία του κάνει ο ΟΗΕ για τη Συρία
Εκτιμάται ότι ο μισός πληθυσμός της χώρας θα χρειάζεται βοήθεια μέχρι το τέλος του 2013

Μία σύρια οικογένεια περνάει δίπλα από ερείπια μετά από μία έκρηξη στην πόλη Ρεχάνλι στη Συρία. Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, μέχρι το τέλος του έτους περισσότεροι από 10 εκατομμύρια σύροι πολίτες, ο μισός δηλαδή πληθυσμός της Συρίας, αναμένεται να έχουν ανάγκη ανθρωπιστικής βοήθειας. Τουλάχιστον τέσσερα εκατομμύρια παιδιά χρειάζονται άμεση βοήθεια και φροντίδα, σημειώνει παράλληλα η υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών για την παιδική ηλικία.

Τη μεγαλύτερη έκκληση για ανθρωπιστική βοήθεια στην ιστορία τους απευθύνουν τα Ηνωμένα Έθνη, ζητώντας τη συγκέντρωση 3,7 δισεκατομμυρίων ευρώ για τους Σύρους οι οποίοι πλήττονται από τις συνέπειες του εμφυλίου πολέμου στη χώρα τους.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, μέχρι το τέλος του έτους περισσότεροι από 10 εκατομμύρια σύροι πολίτες, ο μισός δηλαδή πληθυσμός της Συρίας, αναμένεται να έχουν ανάγκη ανθρωπιστικής βοήθειας.


REUTERS

Συγκρούσεις στη Συρία

Τουλάχιστον τέσσερα εκατομμύρια παιδιά χρειάζονται άμεση βοήθεια και φροντίδα, σημειώνει παράλληλα η υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών για την παιδική ηλικία.

YOUTUBE/UNHCR

O OHE για τη Συρία

Αξιωματούχοι των υπηρεσιών του ΟΗΕ παραδέχονται ότι πιθανότατα να χρειαστεί να παλέψουν για ακόμη μεγαλύτερα ποσά από όσα αναφέρονται ως αναγκαία σήμερα.

Οι κυβερνήσεις ανά τον κόσμο έχουν δεχθεί κριτική για τους αργούς ρυθμούς με τους οποίους ανταποκρίθηκαν στην καταβολή των αναγκαίων για τη συγκέντρωση του 1,5 εκατομμυρίου δολαρίων τους πρώτους έξι μήνες του 2013, όπως μεταδίδει το δίκτυο BBC.

Ναυτεμπορική
InfoGnomon
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ