2012-04-05 09:31:10
Φωτογραφία για ΧΩΡΙΣ ΜΕΤΡΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ''ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ''
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Μοίρασαν ρόλους για διμέτωποΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Δεν έλαβαν το μήνυμα ΠΑΣΟΚ - ΝΔ

Τον τίτλο «Εθνική Ανταπάντηση» έχει το κυβερνητικό πρόγραμμα των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» που παρουσίασε χθες -μέσω του Διαδικτύου- ο Π. Καμμένος. 

Στο εισαγωγικό του σημείωμα αναφέρει χαρακτηριστικά: «Το οικονομικοκοινωνικό πλέγμα του παγκόσμιου συστήματος, όπως έχει διαμορφωθεί, δεν δημιουργεί τις αναγκαίες προϋποθέσεις για τη διασφάλιση του σεβασμού του Ανθρώπου. Η λειτουργία του Δημοκρατικού Πολιτεύματος έχει εκ του αποτελέσματος οδηγήσει τη χώρα σε ένα δίλημμα: είτε την επιλογή της μείωσης της Δημοκρατίας είτε την επιλογή της μείωσης της ανισότητας. Το κίνημα επιλέγει τη μείωση της ανισότητας».

Για την οικονομία, πέραν της κριτικής που ασκείται για τους μέχρι τώρα χειρισμούς και των δυο κομμάτων εξουσίας, στο πρόγραμμα υπάρχει μια μάλλον γενικόλογη ανάλυση, χωρίς συγκεκριμένα μέτρα που θα οδηγήσουν τη χώρα στην ανάπτυξη
. «Η αύξηση της ανταγωνιστικότητας», όπως τονίζεται, «δεν μπορεί να γίνει με τη μείωση των προσόδων εργασίας και κεφαλαίου, επιτρέποντας στο κόστος συναλλαγών και στην κενή διαμεσολάβηση δημόσιου και ιδιωτικού τομέα να παραμένουν ως έχουν. Αν χρησιμοποιήσεις σφυρί για να καρφώσεις μια πινέζα που κρύβεται δίπλα σε ένα καρύδι, η πινέζα θα καταλήξει να πλέει άθικτη μέσα στο λιωμένο καρύδι. Η αλλαγή της φαύλης νοοτροπίας στο σύνολο της κοινωνίας, η δημιουργία πραγματικά υγιών προϋποθέσεων επιχειρηματικής λειτουργίας και η βελτίωση της ευημερίας των πολιτών που βρίσκονται στα όρια της ανέχειας -και πέρα από αυτά- αποτελούν τη μόνη λειτουργικά ρεαλιστική προσέγγιση».

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Μοίρασαν ρόλους για διμέτωποΤην αντιπαράθεση με το ΠΑΣΟΚ και τη Φ. Γεννηματά ανέλαβε ο Γ. Μιχελάκης. Οι επιθέσεις για την αποδόμηση του κόμματος Καμμένου από τον Ευ. Μεϊμαράκη και τον Γ. Μουρούτη

Με ξεκάθαρους πλέον... ρόλους, τα μέλη της ηγετικής ομάδας της ΝΔ αναλαμβάνουν να δώσουν συνέχεια στον διμέτωπο αγώνα που έχει κηρύξει, εν όψει των εκλογών, ο Αντ. Σαμαράς.

Ο Γ. Μιχελάκης έχει... θεσμικά αναλάβει την αντιπαράθεση με το ΠΑΣΟΚ και τη Φ. Γεννηματά, ενώ τα άλλα κόμματα της Κεντροδεξιάς φαίνεται ότι έχουν τεθεί στο στόχαστρο των κ. Μεϊμαράκη και Μουρούτη.

Χθες, ο κ. Μιχελάκης εξαπέλυσε νέα επίθεση στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να στηρίξει τη γραμμή της ΝΔ που εστιάζεται στο σύνθημα «Τι Παπανδρέου, τι Βενιζέλος».

«Οση προσπάθεια κι αν κάνει ο κ. Βενιζέλος, διά της εκπροσώπου του» τόνισε χαρακτηριστικά, «κανένας δεν μπορεί να ξεχάσει ότι δεν ήταν μόνο εκτελεστής του Μνημονίου, αλλά -όπως αποκάλυψε ο κ. Παπακωνσταντίνου- και ένας από τους βασικούς συντάκτες του. Πρωτεργάτης σε όλα αυτά που έριξαν τους Ελληνες στην απελπισία».

«Κανένας δεν μπορεί να ξεχάσει», συνέχισε, «ότι, όπως αποκάλυψε ο κ. Ραγκούσης, η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, στην οποία ο κ. Βενιζέλος μετείχε ως κορυφαίος υπουργός και αντιπρόεδρος, δεν τόλμησε ''να πειράξει μικρές ολιγαρχίες''. Με αποτέλεσμα να καταφεύγει συνεχώς σε φόρους, περικοπές μισθών και μειώσεις συντάξεων».

«Αγκάθι»

Την ίδια ώρα, ωστόσο, στο επιτελείο της Λ. Συγγρού δείχνουν ότι ένα από τα βασικά τους πολιτικά προβλήματα πλέον είναι και ο Π. Καμμένος. Στη «μάχη» για την «αποδόμηση» του κόμματος των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», πέραν του αναπληρωτή εκπροσώπου της ΝΔ και πολιτικού φίλου του κ. Σαμαρά, Γ. Μουρούτη, έχει εμπλακεί και ο Β. Μεϊμαράκης.

Σε ομιλία του χθες σε εκδήλωση του Ινστιτούτου Δημοκρατίας, ο πρώην υπουργός (και βουλευτής της Β' Αθηνών, όπως και ο κ. Καμμένος), «φωτογράφισε» τον πρώην συνάδελφό του στη ΝΔ, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αυτοί που λένε να μην πληρωθεί ένα κομμάτι του χρέους να μην πάρουν στις εκλογές 10%, όπως λένε. Να πάρουν 50% και μετά να πάνε στη Μέρκελ και να πουν γιατί δεν πληρώνουν».

Στο ίδιο πλαίσιο, της αντιπαράθεσης στο εσωτερικό της «γαλάζιας πολυκατοικίας», εντάσσεται και η προβολή των θεμάτων «νόμου και τάξης» από την πλευρά της ΝΔ.

Χθες, η Γραμματεία Πολιτικού Σχεδιασμού του κόμματος, σε non paper που διένειμε στους βουλευτές, αναφέρθηκε αποκλειστικά στα θέματα της αντιμετώπισης της λαθρομετανάστευσης, δίνοντας έμφαση στην κατάργηση του νόμου για την ιθαγένεια και στον αποτελεσματικό έλεγχο των συνόρων.

Δεν έλαβαν το μήνυμα ΠΑΣΟΚ - ΝΔ

Τη θέση ότι το ΠΑΣΟΚ αλλά και η ΝΔ δεν έχουν λάβει το μήνυμα των αναγκαίων αλλαγών που πρέπει να γίνουν και στο εσωτερικό τους, εξέφρασε η κυρία Ντ. Μπακογιάννη. Σε δηλώσεις της, σε Ρ/Σ η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας επεσήμανε την ανάγκη την επομένη των εκλογών να υπάρξει σαφές μήνυμα συνέχισης της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας.

«Οι Ελληνες», τόνισε, «θα πάνε στις κάλπες με μεγάλη οργή, με μεγάλο θυμό και θα θελήσουν να στείλουν ένα μήνυμα. Είναι πάρα πολύ σημαντικό το μήνυμα που θα στείλουν να είναι ένα μήνυμα ελπίδας. Αλίμονο αν όλα αυτά τα κόμματα που προσπαθούν να επενδύσουν στη δίκαιη οργή των Ελλήνων βρεθούν αύριο στη Βουλή και οδηγήσουν την Ελλάδα εκτός ευρώ και εκτός Ευρώπης».

 

με πληροφορίες από το Ethnos.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ