2012-04-05 11:14:05
Φωτογραφία για Χωρίς Νοσοκομείο ο Πύργος το Πάσχα. Οι κάτοικοι της Ηλείας δεν έχουν ουσιαστικά Νοσοκομειακή περίθαλψη
Σήμερα κλείνουν δύο μήνες από τις πλημμύρες στον Πύργο που είχαν σαν αποτέλεσμα να πλημμυρήσει το Νέο Σύγχρονο κτίριο του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Πύργου.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του ΗΛΕΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ το Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Πύργου δεν θα επαναλειτουργήσει μέχρι τις ημέρες του Πάσχα.

Λειτουργούν μόνο το τμήμα Εκτάκτων Περιστατικών και τα τμήματα που το βοηθούν, το Ακτινολογικό, το Μικροβιολογικό και αυτά κυρίως χάρη στις φιλότιμες και ηρωικές προσπάθειες του προσωπικού και κάτω από εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες.

Οι δύο όροφοι νοσηλείας δεν λειτουργούν.

Κάθε άλλο που δηλώνεται ή γράφεται είναι μόνο χάριν εντυπωσιασμού και κοροιδίας.

Οι κάτοικοι της Ηλείας δεν έχουν ουσιαστικά Νοσοκομειακή περίθαλψη, αφού τα δύο άλλα Νοσοκομεία της Αμαλιάδας και της Κρέστενας είναι μικρά και αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τους ασθενείς του Νομού.


Οι έγκυρες πληροφορίες μας μεταθέτουν τον χρόνο λειτουργίας για τον Μάιο ή τον Ιούνιο.

Μπορεί να έχουν προχωρήσει κάποιες εργασίες αποκατάστασης των ζημιών, αλλά τα ηλεκτρολογικά και ειδικά η μέση τάση δεν έχει αποκατασταθεί.

Μέχρι τώρα, παρά τις επανειλειμένες διαβεβαιώσεις όλων των αρμοδίων (Γενικού Γραμματέα Υπουργείου Υγείας, Περιφερειακού Διοικητή Υγείας, Περιφερειάρχη, Βουλευτών, Διοικήτριας Νοσοκομείου κλπ), ούτε ένα ευρώ δεν έχει σταλεί γιά την αποκατάσταση των ζημιών του Νοσοκομείου Πύργου.

Αυτός είναι και ο λόγος που ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χαρ. Καφήρας επισκέπτεται εσπευσμένα αύριο τον Γ.Γ. του Υπουργείου Υγείας κ. Πολύζο γιά να απαιτήσει την άμεση εκταμίευση του σχετικού κονδυλίου.

Κάποιοι υπεύθυνοι θα προσπαθήσουν εντός των ημερών να μεταθέσουν την ημερομηνία επαναλειτουργίας του Νοσοκομείου Πύργου σε ημερομηνία μετά τις εκλογές. Τότε που μπορεί να μην είναι στην θέση που σήμερα κατέχουν. Είναι οι ίδιοι που πρίν λίγο καιρό μιλούσαν για αποκατάσταση του Νοσοκομείου και επαναλειτουργία του εντος δύο μηνών, δηλαδή σήμερα. Και δυστυχώς θα παρασύρουν στις απόψεις τους και πολλά τοπικά ΜΜΕ.

Εμείς όμως θα ενημερώνουμε για την πραγματική κατάσταση. Γιατί πιστεύουμε ότι η λετουργία του Νοσοκομείου είναι ΠΡΩΤΑΡΧΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ για τον Νομό.

ΞΕΣΗΚΩΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑΤΡΟΙ και ΤΕΕ

Ο ιατρικός Σύλλογος Πύργου, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ηλείας και ο Σύλλογος των εργαζομένων στο Νοσοκομείο εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους για την καθυστέρηση λειτουργίας του Νοσοκομείου.

Οι γιατροί του Νοσοκομείου Πύργου σήμερα έχουν συναντήσεις με το ΤΕΕ και τον Ιατρικό Σύλλογο Πύργου για να αναζητήσουν λύσεις στα προβλήματα και να εκφράσουν την διαμαρτυρία τους, για την απαράδεκτη καθυστέρηση λειτουργίας του Νοσοκομείου.

Ένα πολύ σοβαρό θέμα, προφανώς το σοβαρότερο του Νομού, καθυστερεί επικίνδυνα για την υγεία των κατοίκων του Νομού και τείνει να αντιμετωπιστεί, όπως όλα τα άλλα, με τους γνώριμους αργόσυρτους ρυθμούς.

Γι' αυτό η εγρήγορση όλων είναι επιβεβλημένη.
iliaoikonomia.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ