2013-06-11 07:14:04
Φωτογραφία για Τούμπα: Διαμαρτυρία για το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης
Για σήμερα (11/06) στις 19:30 είναι προγραμματισμένη στο συμβούλιο της Δ’ Δημοτικής Κοινότητας, στο Κέντρο Πολιτισμού της Τούμπας η συζήτηση... για το νέο σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης που σχεδιάζει να επιβάλει από τις αρχές του 2014 ο Δήμος Θεσ/νίκης σε κεντρικούς δρόμους όλων των Δημοτικών Κοινοτήτων.

Για το λόγο αυτό, μέλη της Λαϊκής Επιτροπής Τούμπας θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας για τα παρκόμετρα.

Σύμφωνα με μελέτη που έκανε το Ινστιτούτο Συγκοινωνιών για λογαριασμό του Δήμου Θεσσαλονίκης, στη Δ’ Δημοτική Κοινότητα, στην Τούμπα, και στις οδούς Γρ. Λαμπράκη (Σταγειρίτη- Κατσιμίδη), Κλεάνθους (Καραμανλή- Γρ. Λαμπράκη), Μπότσαρη (Παπαναστασίου- Αν. Θράκης), Διογένους, Αρτάκης και Απόλλωνος όλες οι υπάρχουσες θέσεις στάθμευσης (263, 147, 63, 49, 54 και 24 αντίστοιχα) θα μετατραπούν σε βραχυχρόνιες θέσεις στάθμευσης για «επισκέπτες».

Αυτό σημαίνει ότι όποιος θέλει να σταθμεύει σ’ αυτούς τους δρόμους (οι κεντρικότεροι δρόμοι της Τούμπας, με αξιόλογη εμπορική κίνηση) θα πρέπει να πληρώνει 1,7-2€ / ώρα τουλάχιστον (σύμφωνα με τη μελέτη και με τα μέχρι τώρα οικονομικά δεδομένα) μέσω κινητού ή Internet και με τη χρήση πιστωτικής ή προπληρωμένης κάρτας.


Στη σχετική ανακοίνωση της επιτροπής αναφέρεται: «Σύμφωνα με τις δηλώσεις της διοίκησης του Δήμου, το νέο σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης θα αντικαταστήσει το υπάρχον, «ανεπαρκές» και «αναποτελεσματικό» γιατί απέφερε «ελάχιστα» έσοδα στον Δήμο - περίπου 300.000€ τον χρόνο - και αναμένεται να αυξήσει τα έσοδα «τουλάχιστον κατά 300%».

Με την εφαρμογή της «ελεγχόμενης στάθμευσης» ο Δήμαρχος και η Διοίκηση του Δήμου μετατρέπουν τον δημόσιο χώρο σε πεδίο εμπορευματοποίησης. Στην ουσία, νοικιάζουν τον δημόσιο χώρο και μάλιστα - όπως ισχυρίζονται - σε τιμή ευκαιρίας. Έτσι, όχι μόνο οι επισκέπτες, αλλά και οι μόνιμοι κάτοικοι της Τούμπας, θα καλούνται να πληρώνουν, ακόμη και για να παρκάρουν κάτω από το σπίτι τους.
thestival.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ