2013-06-11 11:55:04
Φωτογραφία για Αμετάβλητη η πολιτική από την Bank of Japan
Αμετάβλητη διατήρησε τη νομισματική πολιτική η κεντρική τράπεζα της Ιαπωνίας και αναθεώρησε ανοδικά την αξιολόγησή της για την οικονομία, χωρίς να επηρεάζεται από τις πρόσφατες αναταράξεις στην αγορά.

Η απουσία αυτή νέων κινήσεων αναμενόταν ευρέως, αν και άνθρωποι της αγοράς ήλπιζαν ότι η κεντρική τράπεζα θα παρέτεινε τη διάρκεια των δανείων με ιδιαίτερα χαμηλό επιτόκιο στις τράπεζες.

Ως αποτέλεσμα, η απόφαση έστειλε το γιεν σημαντικά υψηλότερα και οδήγησε χαμηλότερα τις μετοχές στο χρηματιστήριο.

Η κεντρική τράπεζα ανακοίνωσε ότι «η οικονομία της Ιαπωνίας έχει ανακάμψει», και «οι εξαγωγές έχουν ξεκινήσει να ανακάμπτουν», ενώ στην τελευταία συνεδρίαση της 22ας Μαΐου είχε ανακοινώσει ότι η οικονομία «έχει ξεκινήσει να ανακάμπτει» και «οι εξαγωγές έχουν σταματήσει να υποχωρούν».

Η μικρή αυτή αλλαγή στη διατύπωση, σηματοδοτεί την έκτη συνεχόμενη συνεδρίαση στην οποία η Bank of Japan έχει αναβαθμίσει την αξιολόγησή της για την οικονομία.

Τόνισε ακόμη ότι «κάποιοι δείκτες υποδηλώνουν μια άνοδο στις προσδοκίες για τον πληθωρισμό», και ότι η αλλαγή στις τιμές καταναλωτή «είναι πιθανό να γίνει σταδιακά θετική». Η ιαπωνική κεντρική τράπεζα έχει στόχο 2% για τον πληθωρισμό, τον οποίο και ελπίζει να πετύχει σε δύο χρόνια.

Ωστόσο, διατήρησε τον τόνο για τους ενδεχόμενους κινδύνους στις προοπτικές, δηλώνοντας πως «παραμένει ένας υψηλός βαθμός αβεβαιότητας αναφορικά με την οικονομία της Ιαπωνίας».
capital.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ