2013-06-12 13:00:15
Φωτογραφία για ΟΣΦΠ-ΠΑΟ: Στατιστικά και Στοιχήματα για τον 3ο τελικό!
Τα πάνω κάτω έχουν έρθει μέχρι στιγμής στους τελικούς των Πλέι Οφ της Α1 μπάσκετ. Ο Παναθηναϊκός, που ήταν το αουτσάιντερ πριν ξεκινήσει η σειρά, έσπασε με το καλημέρα την έδρα του Πρωταθλητή Ευρώπης και εκμεταλλευόμενος το απόρθητο (σε αγώνες τελικής φάσης) ΟΑΚΑ έχει φθάσει στο 2-0 και απέχει μόλις μια νίκη από την επιστροφή του στο θρόνο της Ελλάδας.

Καταλύτης για την ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη είναι η εκπληκτική άμυνα, που έχει δημιουργήσει μπλάκ άουτ στον Ολυμπιακό και σε συνδυασμό με το ντεφορμάρισμα βασικών παικτών των ερυθρολεύκων, έχει οδηγήσει το τριφύλλι σε 2 άνετες νίκες.

Πιο συγκεκριμένα, αν συγκρίνουμε τα νούμερα του Ολυμπιακού στους 2 τελικούς με το μέσο όρο που είχε η ομάδα του Πειραιά στην κανονική περίοδο της Α1 (26 αγώνες), αλλά και σε όλους τους αγώνες της Ευρωλίγκα για τη σεζόν 2012-13 (31 ματς σε ομίλους, τοπ 16, πλέι οφ και φάιναλ-4) βλέπουμε ότι η αμυντική λειτουργία των πρασίνων έχει βραχυκυκλώσει την ομάδα που πριν από ένα μήνα, παίζοντας εκπληκτικό μπάσκετ, ανέβηκε για 2η συνεχόμενη χρονιά στον κορυφή της Ευρώπης.


Στους 2 τελικούς ο Ολυμπιακός έχει μέσο όρο 51.5 πόντους, ενώ σε 31 αγώνες στην Ευρωλίγκα ο μέσος όρος ήταν 77.10. Αυτό σημαίνει ότι ο Παναθηναϊκός έχει περιορίσει κατά 33% την επίθεση των Πειραιωτών. Η διαφορά είναι ακόμα μεγαλύτερη συγκρίνοντας τα αποτελέσματα από την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος της Α1 όπου ο Ολυμπιακός σημείωνε 87.6 πόντους σε κάθε παιχνίδι.

Άλλη μια παράμετρος που έχει καθορίσει τα αποτελέσματα των 2 αγώνων είναι τα χαμηλά ποσοστά ευστοχίας των παικτών του Ολυμπιακού. Στους δύο τελικούς ο Θρύλος σουτάρει με 42% στα δίποντα, όταν το ποσοστό του στην Ευρωλίγκα ήταν 51% και στην Α1 62%. Αντίστοιχα στα τρίποντα οι κόκκινοι έχουν πέσει στο 16% όταν σε Ευρωλίγκα και Α1 το ποσοστό τους ήταν 35%, δηλαδή έχουμε μείωση πάνω από 50% στα σουτ έξω από τα 6.75.

Το παραπάνω προφανώς και δεν σημαίνει ότι οι πρωταθλητές Ευρώπης ξέχασαν σε 1 μήνα να παίζουν μπάσκετ, απλά είναι άλλο ένα στοιχείο που αποδεικνύει την καλή αμυντική λειτουργία του Παναθηναϊκού που έχει οδηγήσει σε κακές επιθετικές επιλογές τον Ολυμπιακό, όπως αποτυπώνεται και στα στατιστικά ευστοχίας.

Τέλος άλλη μια σημαντική κατηγορία που εμφανίζει το μπλοκάρισμα του Ολυμπιακού είναι οι ασίστ. Η αδυναμία χρησιμοποίησης του Λο για μεγάλο χρονικό διάστημα λόγω του προβλήματος υγείας,μ καθώς και οι προσαρμογή της άμυνας στον Σπανούλη έχουν μειώσει τις ασίστ που δίνουν οι ερυθρόλευκοι ανά παιχνίδι πάνω από 50%. Στους τελικούς ο Ολυμπιακός έχει 8 ασίστ κατά Μ.Ο. όταν στην Ευρωλίγκα είχε 16 και στην Α1 είχε 21 τελικές πάσες ανά παιχνίδι.

Μετά από τους 2 πρώτους τελικούς είναι πλέον ξεκάθαρο ότι ο Παναθηναϊκός θα θελήσει για άλλο ένα ματς να μείνει προσηλωμένος στο αγωνιστικό του πλάνο και να κρατήσει τον Ολυμπιακό σε χαμηλό σκορ (2.95 πληρώνει η νίκη του ΠΑΟ). Το μόνο που μένει να δούμε είναι αν τελικά οι Ερυθρόλευκοι θα καταφέρουν για πρώτη φορά στη σειρά να κάνουν ένα καλό επιθετικό παιχνίδι και με τη βοήθεια του κόσμου τους να μεταφέρουν τη σειρά στο ΟΑΚΑ (1.90 πληρώνει η νίκη του Ολυμπιακού με 6 ή περισσότερους πόντους διαφορά).

Παίξε τους τελικούς στη Unibet με 100% Μπόνους!
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ