2012-04-05 14:13:05
Φωτογραφία για Απορρίπτει το πόρισμα περί «σχιζοφρένειας» ο Μπρέιβικ
Στην απόρριψη εκ μέρους του τού ψυχιατρικού πορίσματος, σύμφωνα με το οποίο πάσχει από «παρανοϊκή σχιζοφρένεια», προέβη την Τετάρτη ο «μακελάρης της Ουτόγια», Άντερς Μπρέιβικ, με επιστολή την οποία απέστειλε στον νορβηγικό Τύπο.

Μάλιστα, ο Μπρέιβικ, μέσα από την 38σέλιδη επιστολή την οποία συνέταξε στο κελί του, υποστηρίζει ότι πρέπει να δικαστεί ως «πρόσωπο με σώας τας φρένας», ενώ δηλώνει ότι είναι «ένας πολιτικός ακτιβιστής» και πως έχει ξεκινήσει «σταυροφορία εναντίον του Ισλάμ και της πολυπολιτισμικότητας».

Στο μεταξύ, και εν αναμονή της δίκης του η οποία έχει ορισθεί για τις 16 Απριλίου, το δικαστήριο έχει ζητήσει και νέα ψυχιατρική γνωμάτευση, η οποία αναμένεται να δημοσιοποιηθεί τις προσεχείς ημέρες.

Παράλληλα, το βρετανικό δίκτυο BBC υποστηρίζει, από την πλευρά του, ότι η πρώτη γνωμάτευση των ιατρών που εξέτασαν τον Μπρέιβικ τελεί υπό αμφισβήτηση από άλλους ειδικούς επιστήμονες, ή οποίοι πιθανώς θεωρούν ότι ο δράστης λειτούργησε εν ψυχρώ και με πλήρη συναίσθηση των πράξεών του.

Υπενθυμίζεται ότι ο Άντερς Μπρέιβικ βύθισε στη θλίψη και το πένθος όλη τη Νορβηγία – αλλά και τους πολίτες όλου του κόσμου – όταν αρχικά τοποθέτησε βόμβα σε συγκρότημα κυβερνητικών κτιρίων στο Όσλο, ενώ στη συνέχεια μετέβη εξοπλισμένος με βαρύ οπλισμό στο μικρό νησάκι Ουτόγια, όπου εκτέλεσε εν ψυχρώ 77 ανθρώπους – οι περισσότεροι έφηβοι και παιδιά elzoni.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ