2013-06-17 11:38:04
Φωτογραφία για Η Μέρκελ μίλησε με Σαμαρά, μα για το φονικό δεν είπανε κουβέντα
Προσπάθεια να εκμαιεύσει δηλώσες στήριξης από την Άνγκελα Μέρκελ έκανε ο Αντώνης Σαμαράς με τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν την Κυριακή, αφού η Γερμανίδα καγκελάριος είχε πάρει αποστάσεις απο τους κυβερνητικούς χειρισμούς στο θέμα της ΕΡΤ. Τελικά το μόνο που κατάφερε να πάρει ήταν η στήριξη στις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες, χωρίς όμως η Άνγκελα Μέρκλ να πάρει θέση για τις εξελίξεις στο καυτό θέμα και ακόμα περισσότερο χωρίς να διορθώσει τις προηγούμενες δηλώσεις της, δημοσίως.

Η Μέρκελ είχε επισημάνει ότι το θέμα της ΕΡΤ δεν είχε συζητηθεί με τα όργανα της Κομισιόν, τη Γερμανία ή την τρόικα και αποτελεί πρωτοβουλία και θέμα που χειρίζεται αποκλειστικά η ελληνική κυβέρνηση.

Σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου η επικοινωνία πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της γερμανίδας καγκελαρίου, η οποία -κατά τις πληροφορίες- εξέφρασε το σεβασμό της στις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες του πρωθυπουργού.

Κατά τις πληροφορίες από το πρωθυπουργικό περιβάλλον, η κ. Μέρκελ δήλωσε την υποστήριξη και το σεβασμό της στο μεταρρυθμιστικό προσανατολισμό της κυβέρνησης και τόνισε ότι έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος.

Η γερμανίδα καγκελάριος επισήμανε ότι οι μεταρρυθμιστικές προσπάθειες πρέπει να συνεχιστούν αποφασιστικά.

Την τηλεφωνική επικοινωνία και το περιχόμενό της επιβεβαίωσε και ο εκπρόσωπος της γερμανίδας καγκελαρίου Στέφεν Ζάιμπερτ, μέσω twitter.

sofokleousin.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ