2013-06-26 17:24:07
Φωτογραφία για Πώς να διαλέξετε γυαλιά ηλίου για τα παιδιά
Πριν σκεφτείτε ότι εμείς μεγαλώσαμε χωρίς γυαλιά ηλίου, να σας θυμίσω ότι σπάνια βάζαμε αντηλιακό, δεν υπήρχαν βρεφικά καθίσματα αυτοκινήτου, αλλά στις μέρες μας τα πάντα είναι διαφορετικά.

Σε περιοχές, όπως η Ελλάδα, με τόση ηλιοφάνεια τα γυαλιά ηλίου είναι απαραίτητα ακόμα και στην προσχολική ηλικία, λένε αρκετοί οφθαλμίατροι.

Η αλήθεια είναι πως πολλοί γονείς αγοράζουν γυαλιά, αλλά πιο πολύ ως αξεσουάρ και όχι ως εργαλείο, όπως πραγματικά είναι.

Τα παιδιά κάτω των δέκα ετών ανήκουν σε κατηγορία υψηλού κινδύνου για βλάβες στα μάτια, αλλά και στο δέρμα γύρω από αυτά, λόγω των ακτίνων UVA & UVB. Το δέρμα γύρω από τα μάτια είναι πιο ευαίσθητο σε σχέση με εκείνο των ενηλίκων, ενώ ο φακός του ματιού είναι περισσότερο καθαρός και συνεπώς επιτρέπει να εισχωρεί μεγαλύτερη ποσότητα ηλιακής ακτινοβολίας.

Οι ακτίνες UVA & UVB ευθύνονται για το ενενήντα τοις εκατό των καρκίνων του δέρματος, ενώ -όσον αφορά στα μάτια- ευθύνονται για την εμφάνιση καταρράκτη και εκφύλιση της ωχράς κηλίδας.


Ευτυχώς τα σωστά γυαλιά προστατεύουν τόσο το μάτι όσο και το δέρμα γύρω από αυτό.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΓΥΑΛΙΑ;

• Προτιμήστε εκείνα, που μπλοκάρουν το 99 με 100 % των ακτίνων UVA & UVB.

• Επιλέξτε εκείνα, που έχουν μεγάλο φακό, ώστε να καλύπτουν και μεγάλο τμήμα του δέρματος γύρω από τα μάτια.

• Αναζητήστε άθραυστους σκελετούς. Τα παιδιά έχουν στο μυαλό τους το παιχνίδι και δεν είναι απίθανο να πέσουν και να σπάσει ένας απλός σκελετός και έτσι να τραυματιστούν.

• Αφήστε τα να διαλέξουν εκείνο, που τους αρέσει. Από τα μοντέλα, που πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις, δώστε το δικαίωμα της επιλογής σε εκείνον, που θα τα φοράει. Αν δεν αρέσουν στο παιδί, θα τα αποφεύγει.

Πρέπει από πολύ νωρίς να μάθετε τα παιδιά σας να φορούν γυαλιά ηλίου. Μπορείτε να τους τονίσετε και την εμφάνιση (τέχνασμα, που συνήθως πιάνει) ώστε να τα φορούν: «είναι πολύ ωραία τα γυαλιά σου», «μακάρι να έβρισκα κι εγώ ένα τέτοιο ζευγάρι».
mother.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ