2013-06-27 16:33:04
Φωτογραφία για Λαϊκή Συσπείρωση Πάτρας: Tο Δημοτικό Συμβούλιο πρέπει να συμβάλει στην ακύρωση του φεστιβάλ της Χρυσής Αυγής
Η «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» καλεί τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Πατρέων να φέρει στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα: του φεστιβάλ μίσους που διοργανώνει η Χρυσή Αυγή στην Καλαμάτα».

Στις 3 και 4 Αυγούστου 2013, με βάση τις ανακοινώσεις της ΤΟ Μεσσηνίας της Χρυσής Αυγής, αναμένεται να πραγματοποιηθεί στην Καλαμάτα στο Πάρκο Λιμενικού, το Πανελλήνιο Φεστιβάλ της ναζιστικής – φασιστικής – τραμπουκικής οργάνωσης, που όπως τονίζεται, θα είναι αφιερωμένο στον 4ο αυγουστιανό δικτάτορα, υποστηρικτή της φασιστικής ιδεολογίας και του Χίτλερ, Ι. Μεταξά.

Το συγκεκριμένο προκλητικό για το λαό και κάθε προοδευτικό άνθρωπο της Μεσσηνίας αλλά και όλης της Πελοποννήσου, φεστιβάλ, πραγματοποιείται με την άδεια του Λιμενικού Ταμείου και την έγκριση της απόφασής του από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων.

Πρόκειται για ενέργεια που και μόνο η εξαγγελία της, αποτελεί πρόκληση για τα χιλιάδες θύματα και νεκρούς της ναζιστικής θηριωδίας στην Ελλάδα, στην περίοδο της κατοχής (1941-44)
. Ιδιαίτερα αποτελεί πρόκληση για την Πελοπόννησο του ολοκαυτώματος των μαρτυρικών Καλαβρύτων, των οικογενειών των εκτελεσθέντων στο Μπλόκο των Προσφυγικών στις 4 του Δεκέμβρη του 1943 από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής και των ντόπιων συνεργατών τους.

Το Δημοτικό Συμβούλιο, ο κάθε σύμβουλος ξεχωριστά, πρέπει να αναλάβει ευθύνη, ώστε να μην βρίσκουν απήχηση σήμερα οι υμνητές του Χίτλερ, οι υμνητές των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας, όταν μάλιστα στη χώρα μας και στην Πελοπόννησο χιλιάδες ήταν τα θύματά τους.

Το Δημοτικό Συμβούλιο πρέπει με την απόφασή του να συμβάλει στην ακύρωση του φεστιβάλ της Χρυσής Αυγής.

Καλούμε ταυτόχρονα τη Διοίκηση του Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, να πάρουν πίσω τις άδειες που έδωσαν για την υλοποίηση του φεστιβάλ μίσους των σύγχρονων απογόνων των ναζιστών και του δικτάτορα Μεταξά.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ