2013-06-28 13:09:03
Φωτογραφία για Σταθμό ... κόσμημα στο κτίριο Αθηνά βλέπει η ΚΤΕΛ Ανατολικής Κρήτης
Έναν σταθμό κόσμημα στα πρώτυπα των σύγχρονων σταθμών των ευρωπαϊκών χωρών έχει στα πλάνα της η ΚΤΕΛ Ανατολικής Κρήτης Α.Ε στην ιδιοκτησία της οποίας πέρασε το κτίριο Αθηνά μετά από μια επιτυχημένη διαπραγμάτευση με τις Μinoan Lines ιδιοκτητρια εταιρία του ακινήτου. Τα σχέδια μπαίνουν άμεσα σε εφαρμογή αφού ήδη έχουν ξεκινήσει οι μελέτες για τη διαμόρφωση του χώρου

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΚΤΕΛ Μανώλη Χαχλιούτη η αγορά του οικοπέδου κόστισε 4.5 εκατομμυρια ευρώ που θα αποπληρωθούν σε δόσεις. Στόχος μας είναι να δημιουργηθεί ένας σταθμός κόσμημα που να τιμά την πόλη του Ηρακλείου και ευελπιστούμε ότι με τη βοήθεια του δήμου, της Περιφέρειας και της πολιτείας το όραμά μας θα γίνει πραγματικότητα. Το ακίνητο πέρασε στην ιδιοκτησία της ΚΤΕΛ που έχει μια πολύ καλή συνεργασία με τις Μινωικές Γραμμές. Οι διαδικασίες για τη μελέτη έχουν ήδη ξεκινήσει. Οι μηχανικοί μας έχουν πιάσει δουλειά ωστόσο ακόμα δεν έχουμε υπολογίσει το κόστος για τη διαμόρφωσή του. Με αργά και σταθερά βήματα όμως όλα θα γίνουν στην ώρα τους και σωστά ανέφερε ο ίδιος.

Υπενθυμίζεται ότι το κτίριο φιλέτο είχαν διεκδικήσει τόσο το υπουργείο Πολιτισμού που επί υπουργείας Βουλγαράκη είχε ανακοινωθεί ότι θα στεγάσει το Βυζαντινό Μουσείο όσο και από το δήμο Ηρακλείου που σχεδίαζε να χωροτεθήσει εκεί τις υπηρεσίες του.

prismanews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ