2013-06-29 14:24:04
Φωτογραφία για Ταϊλάνδη: Οκτώ στρατιώτες νεκροί από επίθεση μουσουλμάνων ανταρτών
Οκτώ στρατιώτες έχασαν την ζωή τους το Σάββατο στην Ταϊλάνδη, λόγω βομβιστικής επίθεσης που σημειώθηκε... στο νότιο τμήμα της χώρας.

Η επίθεση αποδίδεται σε μουσουλμάνους αντάρτες, οι οποίοι δρουν σε ορισμένες επαρχίες της επί το πλείστον βουδιστικής χώρας, ερχόμενη λίγες ημέρες αφότου η κυβέρνηση απέρριψε αίτημα των ανταρτών για παύση πυρός κατά τη διάρκεια των εορτασμών για το Ραμαζάνι, που ξεκινά στις αρχές Ιουλίου.

Η έκρηξη έλαβε χώρα καθώς οι στρατιώτες, που επέβαιναν σε φορτηγό όχημα, κινούνταν σε έναν επαρχιακό δρόμο στην επαρχία Γιάλα, όπου οι μουσουλμάνοι αποτελούν την πλειοψηφία του πληθυσμού.

Ακόμα δύο στρατιώτες τραυματίστηκαν. Τραύματα φέρουν και δύο χωρικοί που επέβαιναν σε μία μοτοσικλέτα και κινούνταν πίσω από το στρατιωτικό όχημα, σύμφωνα με την Αστυνομία.

Τουλάχιστον 5.300 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από την έναρξη του ένοπλου αγώνα των μουσουλμάνων ανταρτών στην Ταϊλάνδη, τον Ιανουάριο του 2004.

Παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση ξεκίνησε ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με τους αντάρτες στις αρχές του έτους, έως τώρα δεν έχει υπάρξει καμία αποκλιμάκωση της βίας στο ταραχώδες νότιο τμήμα της χώρας.
skai.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ