2013-07-05 08:26:13
Φωτογραφία για Ηλεία: H Τροχαία στέλνει αυτόφωρο οδηγούς για . . . χρέη
Μπορεί όλο αυτό το διάστημα εκατοντάδες έμποροι και επαγγελματίες της Ηλείας, να ζούσαν με το άγχος λόγω των ληξιπρόθεσμων χρεών τους προς το Δημόσιο,

πλέον έχουν έναν ακόμα παραπάνω λόγο να πιέζονται για την άμεση καταβολή των οφειλών τους και αυτός λέγεται «Τροχαία».

Ναι καλά διαβάσετε. Οι άνδρες της Τροχαίας πλέον, έχουν επιβαρυνθεί πέραν των καθιερωμένων ελέγχων για άδειες κυκλοφορίας, διπλώματα κτλ και με τον έλεγχο του Αριθμού Φορολογικού Μητρώου των οδηγών που σταματούν. Μάλιστα στην περίπτωση που διαπιστωθεί ότι ο ελεγχόμενος οδηγός χρωστά στο Δημόσιο πάνω από 1000 ευρώ, ανεξάρτητα αν του βεβαιωθεί παράβαση του ΚΟΚ, συλλαμβάνεται και οδηγείται στο Αυτόφωρο!

Οι υπηρεσίες του υπουργείου Δημοσίας Τάξης, έχουν συνδεθεί πλέον με το Taxis κάτι που σημαίνει ότι οι αστυνομικοί που κάνουν τυπικούς ελέγχους στα αυτοκίνητα, έχουν τη δυνατότητα να βλέπουν αν ο συγκεκριμένος ΑΦΜ (ο οποίος αναγράφεται πλέον και στα διπλώματα οδήγησης τα οποία έχουν σχήμα πιστωτικής κάρτας) είναι φορτωμένος με ληξιπρόθεσμα χρέη.


Μάλιστα, σε πολλά περιπολικά έχουν ήδη εγκατασταθεί ηλεκτρονικοί υπολογιστές προκειμένου ο έλεγχος να γίνεται ακόμη γρηγορότερα και όχι μέσω του κέντρου της Αστυνομίας. Ειδικά αν χρωστάει πολλά, ο οδηγός που θα σταματήσει για τον τυπικό έλεγχο μπορεί να καταλήξει στο αυτόφωρο καθώς αυτό προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία για τους οφειλέτες του δημοσίου.

«Αδιανόητο…»

Όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου κ. Θάνος Σκορδαλής, μέχρι στιγμής έχουν πέσει στην αντίληψη του, πέντε τέτοια περιστατικά όπου επαγγελματίες της περιοχής ελέγχθηκαν από την Τροχαία, τους ζητήθηκε το ΑΦΜ και σε μια περίπτωση εξ αυτών, ο οδηγός που χρωστούσε περί τα 1200 ευρώ στην Εφορεία οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο. «Είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει.

Να σε σταματούν για τροχονομικό έλεγχο και εκτός των άλλων να σου ζητούν και τον αριθμό φορολογικού μητρώου σου. Και όχι μόνον στον οδηγό αλλά και στον συνεπιβάτη!» επισήμανε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι οι έμποροι και οι επαγγελματίες της πόλης έχουν θορυβηθεί από το νέο αυτό μέτρο και πως σαν να μην έφταναν όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, έχουν πλέον και το φόβο του ελέγχου από την τροχαία.

«Σε λίγο όλοι όσοι χρωστούν στο δημόσιο δεν θα μπορούν να πάνε όχι μόνον στη δουλειά και το σπίτι τους αλλά ούτε και μια βόλτα με το φόβο ότι μπορεί να τους ελέγξουν και από τη μια στιγμή στην άλλη να καταλήξουν στο κρατητήριο. Συνάδελφος που κινούνταν με το αυτοκίνητο του στην εθνική οδό Πύργου – Καλαμάτας, οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Τριπόλεως επειδή διαπιστώθηκε στον έλεγχο που του έγινε ότι χρωστά στην Εφορεία.

Μάλιστα για να βγει, έσπευσε η οικογένεια του να συγκεντρώσει το ποσό και να το καταβάλει διαφορετικά, επειδή ήταν και Παρασκευή απόγευμα, θα πέρναγε όλο το Σαββατοκύριακο στο κρατητήριο…».

Θα πρέπει να τονιστεί ότι στις αυξημένες αρμοδιότητες που έχουν πλέον οι αστυνομικοί της τροχαίας, πέραν του ελέγχου αν χρωστούν στο δημόσιο είναι και ο έλεγχος πληρωμής των τελών κυκλοφορίας αλλά και της ασφάλειας του οχήματος.

Πηγή: Εφημερίδα Πρωινή-Κική Κολοβέρου
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ