2013-07-05 09:55:49
Φωτογραφία για Τέλος οι Δημοτικές Αστυνομίες
Με στόχο να κλείσει το ζήτημα της κινητικότητας 12.500 υπαλλήλων στο Δημόσιο, η κυβέρνηση φέρεται να πρότεινε στην τρόικα την μετάταξη όλων των δημοτικών αστυνομικών (περίπου 4.000 υπάλληλοι) στην ΕΛ.ΑΣ., κλείνοντας τις αντίστοιχες υπηρεσίες στους δήμους της χώρας.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, εφόσον το σχέδιο προχωρήσει, οι δημοτικοί αστυνομικοί θα καλύψουν γραφειοκρατικές και χαμηλής έντασης εργασίες, απελευθερώνοντας δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. για να καλυφθούν ανάγκες στις επιχειρήσεις «Ξένιος Ζευς» και «Ασπίδα» (φύλαξη συνόρων), καθώς και στα κέντρα κράτησης μεταναστών.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η τρόικα εμφανίζεται θετική απέναντι στην πρόταση και η απόφαση αναμένεται να ληφθεί εντός των επόμενων ωρών, κατά τη συνάντηση των δανειστών με τους Κυρ.Μητσοτάκη και Γ.Μιχελάκη.

Πάντως, το σχέδιο έχει προκαλέσει αντιδράσεις μεταξύ των δημοτικών αστυνομικών.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Δημοτικών Αστυνομικών Αθήνας Απόστολος Κόσιβας, μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5 το πρωί της Παρασκευής, μίλησε για επικίνδυνο σενάριο, καθώς θα οδηγήσει σε αποδυνάμωση τους δήμους.

«Οι δημότες θα μείνουν ακάλυπτοι σε πολλά θέματα, όπως η πάταξη του λαθρεμπορίου» δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Κόσιβας. I-Reporter
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ