2013-07-08 00:27:12
Φωτογραφία για Πόσο φιλόξενα μπορεί να είναι τα Google Glasses στην καθημερινότητα μας;
“Wearable computing” ένας όρος που θα ακούτε πλέον όλο και πιο συχνά μιας και οι μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας έχουν στρέψει τα βλέμματα τους σε αυτήν την κατηγορία.

Εν αναμονή του iWatch της Apple, η Google ήταν η πρώτη που άνοιξε την κατηγορία αυτή με τα Google Glasses που πλέον βρίσκονται ανάμεσα μας.

Οι πρώτοι τυχεροί ήδη τα έχουν στην κατοχή τους και έχουν ξεκινήσει να τα χρησιμοποιούν σε καθημερινή βάση. Έχετε λοιπόν σκεφτεί πως πέρα από τον ενθουσιασμό ενός πραγματικά καινοτόμου προϊόντος, πόσο εύκολα η δύσκολα μπορεί αυτό να ενταχθεί στην καθημερινότητα μας;

O Tim Cook για παράδειγμα, είχε πει πως αν και αρχικά τον ενθουσίασε η ιδέα και η υλοποίηση του καινοτόμου project της Google, εν συνεχεία δεν του άρεσε τόσο πολύ μιας και δεν μπορούσε να το δει σαν κάτι που θα το αγκάλιαζε και θα το αποδεχόταν το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού άνετα και χωρίς ενδοιασμούς. Μήπως είχε δίκαιο λοιπόν;


Τα ερωτήματα αυτά μας τα απαντάει σήμερα ίσως με το καλύτερο τρόπο ο συντάκτης του Apple Insider, Lester Victor Marks, που μας περιγραφεί σε ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο την εμπειρία του φορώντας τα Google Glasses.

Φορώντας τα λοιπόν, ξεκίνησε να κάνει τις καθημερινές του δουλειές και όπως περιγράφει ο ίδιος οι πρώτες αντιδράσεις ήταν ενθαρρυντικές. Η γυναίκα που τον εξυπηρέτησε σε ένα κατάστημα τα αναγνώρισε και ήθελε να μάθει πληροφορίες για αυτά και πότε θα γίνουν διαθέσιμα για όλους. Βέβαια το σοκ της ήρθε, όταν έμαθε πως θα κοστίζουν $1600!

Η επόμενη του όμως στάση τον βρήκε απέναντι σε ένα πωλητή που δεν είχε ξανά ακούσει για τα Google Glasses και του φάνηκαν περίεργα και έτσι ρώτησε για να μάθει τι παράξενο ήταν αυτό που φορούσε ο πελάτης που εξυπηρετούσε. “Είναι ένα νέο προϊόν, σαν να έχω ένα κινητό στο κεφάλι μου” απάντησε ο συντάκτης μόνο που αυτή την φορά ο πωλητής αντί να ρωτήσει περισσότερα έγινε εχθρικός μιας και πίστευε πως η κάμερα των Google Glasses τον κατέγραφε! Ότι και να είπε ο συντάκτης η καχυποψία που δημιούργησε η κάμερα δεν έφυγε από τον πωλητή που συνέχισε να είναι εχθρικός.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά η αντίδραση του υπαλλήλου στο βενζινάδικο ήταν ακόμη πιο χαρακτηριστική για το πόσο περίεργα του φάνηκαν τα Google Glasses. Όπως περιγράφει ο συντάκτης, ο υπάλληλος με το που τον πλησίασε για να πληρώσει, έδειξε έντρομος και ήταν έτοιμος να πατήσει το κουμπί κάτω από το ταμείο για να καλέσει την αστυνομία.

Μετά και από αυτό το περιστατικό ο Lester Victor Marks αποφάσισε πως τα Google Glasses τον έκαναν να αισθάνεται αμήχανα, μιας και όπως αναφέρει κάποιοι έδειξαν ενδιαφέρον, κάποιοι αισθάνθηκαν να απειλούνται και τέλος κάποιοι τα βρήκαν τελείως αδιάφορα. Όλοι όμως σχεδόν αναγνώριζαν τον συντάκτη ως έναν περίεργο geek της τεχνολογίας και του συμπεριφέρονταν περίεργα με τον ένα η τον άλλο τρόπο.

Το τελευταίο πείραμα του συντάκτη ήταν να τα χρησιμοποιήσει στο σπίτι, αλλά εκεί το μεγαλύτερο πρόβλημα του ήταν πως η γυναίκα του αν και της μιλούσε κοιτώντας την στα μάτια είχε συνεχώς την εντύπωση πως παράλληλα έβλεπε και κάτι άλλο εκνευρίζοντας την αφάνταστα!

Αναλυτικά το άρθρο μπορείτε να το διαβάσετε εδώ.

Το βρήκαμε εδώ
pestanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ