2013-07-09 00:16:03
Φωτογραφία για 89,5 Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Αφιέρωμα τη Τρίτη στον Β΄ Βαλκανικό πόλεμο
Από το Γραφείο Τύπου

Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

Αφιέρωμα στον Β΄ Βαλκανικό πόλεμο 06:00 Η ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΟΡΘΡΟΥ ΚΑΙ Η ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

Η ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία μεταδίδονται, σήμερα, από το Καθολικό της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη.

11:00 ΑΠΟ ΤΟΝ Α΄ ΣΤΟΝ Β΄ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ

Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει ο Βασίλης Σπυρόπουλος, αναφέρεται στα γεγονότα που οδήγησαν από τον Α΄ στον Β΄ Βαλκανικό πόλεμο.

12:00 ΟΙ ΣΤΡΑΤΟΙ ΤΩΝ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ Β΄ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ

Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει ο Κώστας Παππάς,αναφέρεται στις στρατιωτικές δυνάμεις των εμπλεκομένων κρατών στον Β΄ Βαλκανικό πόλεμο. Σήμερα, το θέμα είναι: «Οι στρατιωτικές δυνάμεις των εμπλεκομένων στον Β΄ Βαλκανικό πόλεμο μέσα από τα ανέκδοτα αρχεία του Στρατηγού Κωνσταντίνου Καλλάρη. Μέρος Α΄». Καλεσμένη είναι η κα Νατάσα Μποζίνη, συγγραφέας, δημοσιογράφος και υπεύθυνη του αρχείου του Στρατηγού Κωνσταντίνου Καλλάρη .


13:00 ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΩΝ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ(Μέρος Α΄)

Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει ο ΔημήτρηςΡιζούλης, αναφέρεται ημερολογιακά στις πολεμικές επιχειρήσεις που έλαβαν χώρα κατά τον Β΄ Βαλκανικό πόλεμο.

14:30 ΑΝΑΓΝΩΣΜΑΤΑ

Ο Κώστας Παππάς διαβάζει «Το Ημερολόγιον του Μητροπολίτου Σερρών Αποστόλου Χριστοδούλου 1909 - 1917». Επιμέλεια εκδόσεως: Ιερά Μητρόπολις Σερρών και Νιγρίτης

15:00 ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΩΝ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ (Μέρος Β΄)

Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει ο ΔημήτρηςΡιζούλης, αναφέρεται ημερολογιακά στις πολεμικές επιχειρήσεις που έλαβαν χώρα κατά τον Β΄ Βαλκανικό πόλεμο.

17.00 ΣΕΡΒΙΚΕΣ, ΡΟΥΜΑΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ Η ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΟΥ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙΟΥ

Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει η ΣμαραγδήΚαράγιωργα, αναφέρεται, στις Σερβικές, Ρουμανικές και Τουρκικές στρατιωτικές επιχειρήσεις καθώς και στη Συνθήκη του Βουκουρεστίου.

19:00 Η ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ

Η ακολουθία του Εσπερινού μεταδίδεται, σήμερα, από το Καθολικό της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη.

20:00 ΣΤΗ ΜΟΝΗ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ (Ε)

Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει ο Δημήτρης Κοσμόπουλος, αναφέρεται στην ιστορία και στη πνευματική πορεία της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου. Καλεσμένοι είναι: ο κ. Σταύρος Μαμαλούκος, Επίκουρος Καθηγητής Μεσαιωνικής & Παραδοσιακής Αρχιτεκτονικής Παν/μίου Πατρώνκαι ο κ. Πέτρος Κουφόπουλος, Αναπλ. Καθηγητής Αρχιτεκτονικής & Αποκαταστάσεων Παν/μίου Πατρών.

21:30 ΠΑΡΑΛΟΓΕΣ (Ε)

Στην αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, ο Δημήτρης Ριζούλης παρουσιάζει τις παραλογές στο δημοτικό τραγούδι. Σήμερα, το θέμα είναι: «Τι είναι οι Παραλογές».

22:00 Η ΠΙΣΤΗ, Η ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ (Ε)

Στην αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, ο Κωνσταντίνος Παππάς, αναφέρεται στα μεγάλα θέματα της πίστης, της αγάπης και του θανάτου στο δημοτικό τραγούδι. Σήμερα, το θέμα είναι: «Η πίστη στο δημοτικό τραγούδι». Καλεσμένος είναι ο κ. Βασίλης Κασούρας, μουσικός και ερευνητής του δημοτικού τραγουδιού.

23:00 ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ 89,5 (Ε)

Η Εύα Κεχαγιά διαβάζει το βιβλίο «Θέλω να πιώ όλο τον Βόσπορο» τουΚαθηγουμένου της Ι. Μ. Παναγίας Τατάρνης Αρχιμανδρίτου Δοσιθέου.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ