2013-07-09 00:42:04
Φωτογραφία για Ενώπιον της Δικαιοσύνης για το αιματηρό περιστατικό στην «καιόμενη» Βιάννο
Στο "σκαμνί" κάθονται, αύριο, δύο αδέρφια από τις Ατσιπάδες που, πέρυσι το καλοκαίρι ενεπλάκησαν σε αιματηρό περιστατικό κι ενώ η Βιάννο φλεγόταν. Βασικός κατηγορούμενος είναι ο ένας από τους δύο αδερφούς, 21 ετών ο οποίος κατηγορείται ότι την ώρα της φωτιάς πυροβόλισε δύο άνδρες από μια παρέα που είχε βρεθεί στην περιοχή με την πρόθεση να βοηθήσει, ωστόσο διαπιστώνοντας την έκταση που είχε πάρει η πυρκαγιά, έμεινε να παρακολουθεί την εξέλιξη, ενώ μια κοπέλα από την παρέα έβγαλε το κινητό της και άρχισε να τραβάει βίντεο με σκοπό να το δείξει κατόπιν στους γονείς της.

Τα δύο αδέρφια, 21 και 22 ετών, κτηνοτρόφοι στο επάγγελμα θα δικαστούν αύριο από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου για το συμβάν της 30ης Ιουλίου, ενώ ο 21χρονος είναι προφυλακισμένος και σύντομα συμπληρώνεται ένα έτος.

Ο 21χρονος κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας, επικίνδυνη σωματική βλάβη, παράνομη κατοχή πιστολιού (από κοινού με τον αδερφό του) παράνομη οπλοφορία πιστολιού και οπλοχρησία, ενώ ο 22χρονος πέραν της κατηγορίας που "μοιράζεται" με τον αδερφό του, κατηγορείται για απλή συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας και σε επικίνδυνη σωματική βλάβη.


Το περιστατικό σημειώθηκε τα ξημερώματα της 30ής Ιουλίου 2012 στο 5ο χλμ. της επαρχιακής οδού Βιάννου - Μάρθας, στη διαστάυρωση του οικισμού Μέση με την επαρχιακή οδό. Σε εκείνο το σημείο βρισκόταν το 37χρονο θύμα μαζί με άλλα τέσσερα άτομα, συγγενικά όλα μεταξύ τους. Οι πέντε είχαν μεταβεί στο σημείο για να δουν το μέγεθος της φωτιάς και αν μπορούσαν να βοηθήσουν στην κατάσβεση. Όταν, όμως, αντιλήφθηκαν ότι η φωτιά ήταν τεράστια και δεν μπορούσαν να βοηθήσουν η κοπέλα της παρέας έβγαλε το κινητό της και κατέγραφε τη φωτιά για να δείξει τις εικόνες στους γονείς της.

Εκείνη την ώρα περνούσαν από το σημείο με το τζιπ του πατέρα τους τα δύο αδέρφια, με τον 21χρονο να οδηγεί. Το αυτοκίνητο σταμάτησε και ο 21χρονος, σύμφωνα με το βούλευμα "απευθύνθηκε με απότομο, εριστικό, τρόπο, εξυβρίζοντας και σπρώχνοντάς" στην παρέα. Στη θέα του κινητού τηλεφώνου φέρεται να κινήθηκε απειλητικά προς την κοπέλα, προκαλώντας την αντίδραση των υπολοίπων που επιχείρησαν να τον απωθήσουν.

Ο 21χρονος πήρε το όπλο, που κατείχε παράνομα, από το αυτοκίνητο και πυροβόλισε εναντίον του 37χρονου, τουλάχιστον 4 φορές, στην κοιλιακή χώρα, στα γεννητικά όργανα και στα κάτω άκρα, με αποτέλεσμα ο άνδρας να τραυματιστεί σοβαρά. Διεκομίσθη στο ΠΑΓΝΗ, όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση 6,5 ωρών και μετά νοσηλεύτηκε στη ΜΕΘ.

Ένας από τους υπόλοιπους της παρέας, 24 ετών τότε, βλέποντας τον 21χρονο να πυροβολεί το συγγενή του, προχώρησε προς το μέρος του με τεντωμένα τα χέρια επιχειρώντας να τον κατευνάσει και να προστατεύσει τον τραυματία 37χρονο που εν τω μεταξύ είχε πέσει αιμόφυρτος στο δρόμο. Ο 21χρονος έστρεψε το όπλο προς τον 24χρονο, και τον πυροβόλησε στο αριστερό πόδι, με αποτέλεσμα να διακομισθεί στο ΠΑΓΝΗ όπου νοσηλεύτηκε στην αγγειοχειρουργική κλινική του νοσοκομείου.

Ο αδερφός δε φέρεται να ενεπλάκη άμεσα στο περιστατικό, ωστόσο θεωρείται ότι δεν προσπάθησε να συνετίσει ή να αποτρέψει τον αδερφό του, ενώ αντιθέτως με την παρουσία του εκεί και με την παρότρυνσή του προς τον αδερφό του να πάρει το όπλο ενίσχυσε την απόφαση του 21χρονου να πυροβολήσει και να τραυματίσει τους άλλους.

Στα Δικαστήρια αναμένεται, αύριο, ισχυρή αστυνομική παρουσία.
cretalive.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ο Νίκος τα κατάφερε
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ο Νίκος τα κατάφερε
Mazda 3 Sedan 2014
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Mazda 3 Sedan 2014
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ