2013-07-11 09:33:09
Φωτογραφία για Μέχρι 24 δόσεις η ρύθμιση για οφειλές στην εφορία
Τα έσοδα έπεσαν έξω και το κράτος χρειάζεται χρήματα για να παρουσιάσει πλεόνασμα.

Και ακολουθεί τον... αγαπημένο δρόμο της ρύθμισης οφειλών για το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία. Χρωστάς; Έλα να πληρώσεις, σε 12, σε 24, σε 48 ή σε 100 δόσεις.

Υπάρχουν φυσικά συγκεκριμένοι όροι και προϋποθέσεις, τις οποίες ξεκαθάρισαν με εγκυκλίους τους ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης και ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης.

Ο οφειλέτης που θέλει να υπαχθεί στη ρύθμιση πρέπει να δηλώσει με υπεύθυνη δήλωση το σύνολο των περιουσιακών του στοιχείων 

Όσοι λοιπόν δε μπορούσαν να υπαχθούν στη ρύθμιση της «τελευταίας ευκαιρίες» έχουν... άλλη μια ευκαιρία. Σε αυτή τη νέα ρύθμιση, για να εξοφλήσουν τα χρέη τους στο Δημόσιο σε 12 ή 24 μηνιαίες δόσεις, όσοι έμειναν εκτός της τελευταίας ρύθμισης ή όσοι χρωστούν σε εφορία ή τελωνεία φόρους και τέλη που βεβαιώθηκαν και δεν καταβλήθηκαν εμπρόθεσμα από την 1η Ιανουαρίου του 2013.


Τα φυσικά πρόσωπα και οι επιχειρήσεις που χρωστούν στα ασφαλιστικά ταμεία ληξιπρόθεσμα χρέη από εισφορές, μπορούν να τα ρυθμίσουν σε 12 δόσεις.

Αν οι οφειλές έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες μέχρι 31.12.2012 μπορούν να υπαχθούν στο καθεστώς της «νέας αρχής», μέσω της οποίας υπάρχει η δυνατότητα να εξοφλήσουν σε 48 ή 100 δόσεις. 

Η αίτηση για ρύθμιση (και η καταβολή της πρώτης δόσης) μπορεί να γίνει οποιαδήποτε στιγμή μέχρι και τις 25 Ιουλίου 2013. Μετά από αυτή την ημερομηνία, η αίτηση θα γίνεται μόνο ηλεκτρονικά και η εξόφληση των δόσεων θα γίνεται υποχρεωτικά σε τράπεζες και ΕΛΤΑ μέσω πάγιας εντολής. 

Διαβάστε περισσότερα
pestanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ