2013-07-14 21:12:35
Φωτογραφία για Ντοπέ ο Γκέι!
Ο ταχύτερος άνθρωπος φέτος στον κόσμο, Τάισον Γκέι δήλωσε πως βρέθηκε θετικός σε έλεγχο απαγορευμένων ουσιών και δεν θα αγωνιστεί στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Μόσχας.

Το μεγαλύτερο χτύπημα δέχθηκε ο κόσμος του στίβου μετά τη δήλωση του Τάισον Γκέι πως βρέθηκε θετικός σε έλεγχο απαγορευμένων ουσιών!

Ο ταχύτερος αθλητής φέτος στα 100μ. δήλωσε από το Άμστερνταμ που βρίσκεται πως θα αποσύρει τη συμμετοχή του από το παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου της Μόσχας, το οποίο θα αρχίσει σε περίπου ένα μήνα.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής το 2007 και στις δύο αποστάσεις εξήγησε πως ενημερώθηκε πως βρέθηκε θετικό το πρώτο δείγμα σε έλεγχο εκτός αγώνων στις 16 Μαΐου. Περιμένει την εξέταση του δεύτερου δείγματος. Αν βρεθεί κι αυτό θετικό, τότε κινδυνεύει με αποκλεισμό δύο ετών από κάθε αγωνιστική δραστηριότητα.

Πασχίζοντας να κρατήσει τα δάκρυα του σε τηλεφωνική συνέντευξη που παραχώρησε στο Reuters ο 30χρονος σπρίντερ είπε "δεν υπήρξα θύμα σαμποτάζ, δεν έχω καμιά ιστορία να πω. Βασικά εμπιστεύτηκα έναν άνθρωπο και δεν έπρεπε να το κάνω".


Κάτοχος του αμερικανικού ρεκόρ στα 100μ. (με 9.69 δευτ.) έχει κάνει φέτος 9.75 δευτερόλεπτα στα 100μ. και 19.74 δευτερόλεπτα στα 200μ. Δεν κατάφερε να διεκδικήσει ένα μετάλλιο σε ατομικό αγώνισμα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Ο Γκέι γνωρίζει ακριβώς την ουσία που ανιχνεύθηκε στο αίμα του, δεν θέλησε να αποκαλύψει τίποτα περισσότερο, ούτε και να κατονομάσει τον άνθρωπο που αναφέρει στη δήλωση του.

"Ελπίζω να καταφέρω να αγωνιστώ ξανά. Θα δεχθώ όποια τιμωρία μου επιβληθεί και θα τη δεχθώ σαν άνδρας", κατέληξε. Ο Γκέι επρόκειτο να αγωνιστεί στο Diamond League του Μονακό, αλλά απέσυρε τη συμμετοχή του και επιστρέφει στις ΗΠΑ για να είναι παρών στην εξέταση του δεύτερου δείγματος.

Σειρά θετικών δειγμάτων στην Τζαμάικα

Είναι το δεύτερο μεγάλο όνομα που πιάνεται θετικό σε έλεγχο απαγορευμένων ουσιών μετά την Τζαμαϊκανή σταρ των 200μ. Βερόνικα Κάμπελ-Μπράουν.

Λίγη ώρα μετά τη δήλωση του Γκέι ανακοινώθηκε πως πέντε Τζαμαϊκανοί αθλητές βρέθηκαν θετικοί σε έλεγχο απαγορευμένων ουσιών στα τράιαλς στο Κίνγκστον.

Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις πρόκειται για δύο ρίπτες και δύο σπρίντερ. Οι σπρίντερ έχουν κατακτήσει ολυμπιακά μετάλλια!

Πηγή:sport24.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ