2013-07-21 07:39:44
Φωτογραφία για Και βραδιά τσαγιού ο τουρκοσύλλογος…
Άλλη μία από τις εκατοντάδες μικρές και μεγάλες εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται καθημερινά στην ελληνική Θράκη! Αλλά δεν βαριέσαι: λεφτά υπάρχουν!

Ο λόγος και πάλι για τον προξενοκίνητο τουρκοσύλλογο «Σέτσεκ» (Χίλια) του Βορείου Έβρου, για τις αρχαιρεσίες του οποίου είχαμε πρόσφατα ένα μικρό αφιέρωμα στο«Προξενείο-Στοπ» (βλ.  Μια τουρκοσυνέλευση στον Έβρο με πολλές…αποκαλύψεις!). Τη φορά αυτή δεν…ξαναείχαμε εκλογές, αλλά μια Βραδιά Τσαγιού,που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της 6ης Ιουλίου.

Σε αυτή την εκδήλωση που παραδοσιακά οργανώνεται κάθε χρόνο πριν από τις εκδηλώσεις του Πανηγυριού Χίλια, παραβρέθηκαν ο τουρκόψυχος δήμαρχος Αρριανών Ιμπραήμ Σερήφ, δημοτικοί σύμβουλοι, αλλά και ο γνωστός, επίσης τουρκόψυχος Αχμέτ Καραχουσεΐν, που παριστάνει και τον πρόεδρο του ψευτο-Ιδρύματος Διαφύλαξης του Τεκκέ Σαγίντ Αλή Σουλτάν (του πολύ γνωστού δηλαδή αλεβίτικου τεκκέ της Ρούσας, που τον οικειοποιήθηκαν οι χαφιέδες της Άγκυρας, όπως και το Πανηγύρι Χίλια, αλλά και κάθε τι άλλο πομάκικο στην περιοχή και τα εκτούρκισαν).


Στη βραδιά, κατά την οποία προσφέρθηκαν στους μουσαφίρηδες εκ μέρους του τουρκοσυλλόγου τσάι, μπισκότα, πίτες και καφές, είχαμε και διαγωνισμό για την πιο νόστιμη πίτα με τη βοήθεια πενταμελούς κριτικής επιτροπής. Οι Φατμά Πασά, Μπαχάρ Αλή και Τσολάκ Σέτσεκ ήταν οι τρεις πρώτες στην βαθμολόγηση που έγινε και βραβεύτηκαν με μια λίρα η κάθε μια από τον σύλλογο.

Άλλη μία λοιπόν από τις εκατοντάδες μικρές και μεγάλες εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται καθημερινά στην ελληνική Θράκη! Και εδώ βέβαια, θα μου πείτε, προφανώς πρόκειται για μικροσυμβάν. Σύμφωνοι! Όταν όμως μόνο οι…3 λίρες του επάθλου κάνουν 900 ευρώ και σίγουρα υπήρχαν και κάποια έξοδα ακόμη, ποιος το ανέλαβε το κόστος άραγε; Μήπως από την τσέπη του ο αξιότιμος κύριος Αλή Πεντζάλ, ο πρόεδρος του συλλόγου; Ή υπήρξε κανένας…χορηγός; Και αν έχουμε χορηγίες άνω των 1000 ευρώ για γελοιότητες, όπως βραδιές…τσαγιού στη μέση του πουθενά με τη συμμετοχή 30 ανθρώπων (όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες), φανταστείτε τι χρήμα πέφτει στις μεγάλες εκδηλώσεις, τις γιορτές και τα πανηγύρια! Είπαμε όμως: γρόσια υπάρχουν…
InfoGnomon
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ