2013-07-22 21:08:03
Φωτογραφία για Τίμησε την Ημέρα μνήμης της Κυπριακής τραγωδίας η Νεολαία Ανεξάρτητων Ελλήνων
από το Γραφείο Τύπου

Η Νεολαία Ανεξαρτήτων Ελλήνων συμμετείχε στις εκδηλώσεις μνήμης των πεσόντων στα γεγονότα της Κύπρου 39 χρόνια πριν.

Την Παρασκευή 19 Ιουλίου, η Νεολαία Ανεξαρτήτων Ελλήνων εκπροσωπήθηκε στην αντικατοχική εκδήλωση, που διοργανώθηκε στην Πλ. Γαρδένια του Δήμου Ζωγράφου από τον Δήμο, την Επιτροπή Κατεχόμενων Δήμων Κύπρου, την Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας και τα Πανεπιστήμια Αθηνών και Κύπρου, από τον Βασίλη Μπλετσογιάννη – Υπ. Τομέα Δράσεων.

Εχθές Κυριακή 21 Ιουλίου, στην Αθήνα, Νεολαία και Κίνημα κατέθεσαν στεφάνι στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη. Εκ μέρους της Νεολαίας, κατέθεσαν, οι Χαράλαμπος Κατσαλάς –Υπ. Οργ. Εξωτερικού, Βιβή Τσομπόλη –Υπ. Οργ. Σπουδαστικού και Σπύρος Μοιρώτσος – Υπ. Τομέα Εθνικής Άμυνας. Εκ μέρους του Κινήματος, ο βουλευτής κ. Βασίλης Καπερνάρος.

Ο Απόστολος Ακτύπης – Υπ. Νομού Πέλλας, εκπροσώπησε τη Νεολαία στην Εκδήλωση Μνήμης της Τουρκικής Εισβολής στην Κύπρο που πραγματοποιήθηκε στα Γιαννιτσά, στην προτομή Γεωργίου Ρούσση (έναντι του Δημοτικού Μεγάρου)
. Οι διοργανωτές δεν του επέτρεψαν να καταθέσει στεφάνι με την δικαιολογία ότι τα κόμματα δεν καταθέτουν. Φυσικά, ως νέοι των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και πάνω από όλα ως νέοι Έλληνες πολίτες θεωρούμε απαράδεκτη την στάση αυτή, καθώς οποιοσδήποτε Έλληνας πρέπει στο πλαίσιο του Δημοκρατικού πολιτεύματος να έχει το δικαίωμα να αποτίσει φόρο τιμής στους πεσόντες αδελφούς Κυπρίους.

Στην Ηλεία, ο Διαμαντής Καρασούλας, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής, παρέστη στην επιμνημόσυνη δέηση που τελέσθηκε στο Μνημείο Ηρώων του Δ.Δ. Τραγανού για την ανάπαυση των ψυχών των αγωνιστών της Κύπρου.

Στη Λαμία, κατέθεσε στεφάνι η Ροζάνα Δημητράντζου, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής στην εκδήλωση Μνήμης Φθιωτών Πεσόντων Κύπρου, στην οποία από τη διοργάνωση εδόθη βήμα λόγου και μίλησε εκ μέρους της Νεολαίας.

Στα Χανιά, η Νεολαία τίμησε τους Αθάνατους Ήρωες Αγωνιστές του 1974 στην Κύπρο. Στην τελετή που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολις Κυδωνίας και Αποκορώνου, η Περιφέρεια Κρήτης, ο Δήμος Χανίων, ο Σύλλογος Κυρπίων Ν. Χανίων και ο Παγκρήτιος Σύνδεσμος Πολεμιστών Κύπρου 1974, την επιμνημόσυνη δέηση και την κατάθεση στεφάνων συμμετείχαν τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής, Ελευθέριος Νικολάου και Χρήστος Καντεράκης, μαζί με τα μέλη Μιχάλη και Γιάννη Παντελάκη.

Σήμερα Δευτέρα, στελέχη και μέλη της Νεολαίας στην Αθήνα, θα βρίσκονται στην Κεντρική αντικατοχική εκδήλωση τιμής, μνήμης & καταδίκης του Πραξικοπήματος και της Τουρκικής εισβολής στις 20:00 στην πλ. Συντάγματος. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ