2013-07-22 22:39:03
Φωτογραφία για ΣΥΡΙΖΑ: Μεθοδευμένες επιθέσεις στο δημόσιο σύστημα υγείας
Για «μεθοδευμένες επιθέσεις» στο δημόσιο σύστημα υγείας κατηγορεί την κυβέρνηση το Τμήμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ.

«Προκειμένου να ανταπεξέλθει στις μνημονιακές της υποχρεώσεις για μείωση του κόστους στο χώρο της υγείας από 10,5% του ΑΕΠ σε 6%, η κυβέρνηση συνεχίζει την ανάλγητη πολιτική της, υλοποιώντας τον σχεδιασμό της για κλείσιμο δεκάδων νοσοκομείων μέσω των συγχωνεύσεων και των νέων οργανογραμμάτων που ήδη εφαρμόζονται σε αρκετά νοσοκομεία», επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Υποστηρίζει ακόμη ότι «παρά τις κενές υποσχέσεις ότι ο χώρος της υγείας δεν θα πειραχτεί» ο αρμόδιος υπουργός Αδ. Γεωργιάδης «είναι αποφασισμένος να υλοποιήσει και να ολοκληρώσει χωρίς κανένα ενδοιασμό και με μεγάλη ευχαρίστηση, την πλήρη διάλυση του δημόσιου συστήματος υγείας».

«Το λουκέτο σε νοσοκομεία και μονάδες του ΕΟΠΥΥ, οι χιλιάδες διαθεσιμότητες που ανοίγουν ουσιαστικά και το δρόμο για απολύσεις, είναι η μόνη πραγματικότητα που θα αποβεί ολέθρια για το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας και θα οδηγήσει σε ένα εξαθλιωμένο σύστημα υγείας», προειδοποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

Τονίζει τέλος την ανάγκη να δοθεί ένα τέλος «στις εγκληματικές πολιτικές της συγκυβέρνησης». «Η υγεία δεν μπορεί και δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται σαν ‘περιττό δημοσιονομικό βάρος’ που θα παραδοθεί σαν ένα ακόμα φιλέτο στον ιδιωτικό τομέα», καταλήγει. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ