2013-07-22 23:28:05
Φωτογραφία για 89,5 Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Αφιέρωμα στα Αγιάσματα και στα Ιάματα της Πατρίδος μας και τη Τρίτη 23 Ιουλίου
Από το Γραφείο Τύπου

Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Αφιέρωμα στα Αγιάσματα και στα Ιάματα της Πατρίδος μας 08:00 Η ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΟΡΘΡΟΥ ΚΑΙ Η ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

Η ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία μεταδίδονται, σήμερα, , από το Καθολικό της Ιεράς Μονής Κεχροβουνίου Τήνου.

11:00 ΙΑΜΑΤΑ (ΜΕΡΟΣ Α΄)

Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει ο Κώστας Παππάς, πραγματοποιεί ένα οδοιπορικό στις ιαματικές πηγές της Ελλάδος. Παρουσιάζονται ιστορικά στοιχεία, τα οφέλη των ιαματικών πηγών καθώς και η κατάσταση που επικρατεί σήμερα. Το θέμα, σήμερα είναι: «Ιαματικές πηγές Μεθάνων Αττικής». Καλεσμένος είναι ο κ. Δημήτρης Παπαϊωάννου.

12:00 ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ (Ε)

Η εκπομπή του Ρ/Σ: «Προσεγγίσεις στους όρους της πίστεως», που αναφέρεται, με εποπτικό τρόπο, στους όρους της πίστεως και τους τρόπους που οι πιστοί οδεύουν προς την θεογνωσία


και παρουσιάζει ο Δημήτρης Μαυρόπουλος, έχει, σήμερα, θέμα: «Είσοδος στο πρώτο μέρος της Θείας Λειτουργίας: Αντίφωνα και Μικρή Είσοδος».

13:00 ΙΑΜΑΤΑ (ΜΕΡΟΣ Β΄)

Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει ο Κώστας Παππάς, πραγματοποιεί ένα οδοιπορικό στις ιαματικές πηγές της Ελλάδος. Παρουσιάζονται ιστορικά στοιχεία, τα οφέλη των ιαματικών πηγών καθώς και η κατάσταση που επικρατεί σήμερα. Το θέμα, σήμερα είναι: «Ιαματικές πηγές Πρεβέζης». Καλεσμένος είναι ο κ. Χρήστος Νέσσερης, Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πρεβέζης.

14:30 ΑΝΑΓΝΩΣΜΑΤΑ

Στη σειρά εκπομπών «Αναγνώσματα», ο Θεόδωρος Ιγνατιάδης διαβάζει Ι. Μ. Χατζηφώτη : «Μονές του Αγίου Όρους».

15:00 ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΚΟΣΜΟΣ (Ε)

Η εκπομπή του Ρ/Σ: «Ένα μέλλον για το παρελθόν - θεολογικές αποκρίσεις σε απορίες της ανθρώπινης ύπαρξης», που παρουσιάζει ο Καθηγητής Πανεπιστημίου κ. Μάριος Μπέγζος, έχει σήμερα θέμα: «Τι είναι Εκκλησία».

17:00 ΑΓΙΑΣΜΑΤΑ

Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει ο Αντώνης Γιαννακόπουλος, πραγματοποιεί ένα οδοιπορικό στα αγιάσματα της Ελλάδος. Παρουσιάζονται ιστορικά στοιχεία, καθώς και η κατάσταση που επικρατεί σήμερα. Το θέμα, σήμερα είναι: «Τα αγιάσματα της Ιεράς ΜητροπόλεωςΠαροναξίας». Καλεσμένος είναι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίαςκ. Καλλίνικος.

19:00 Η ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ

Η ακολουθία του Εσπερινού μεταδίδεται, σήμερα, από το Καθολικό της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη.

20:00 ΣΤΗ ΜΟΝΗ ΚΑΡΑΚΑΛΛΟΥ (Ε)

Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει ο Δημήτρης Κοσμόπουλος, αναφέρεται στην ιστορία και στη πνευματική πορεία της Ιεράς Μονής Καρακάλλου. Καλεσμένος είναι ο κ. Δημήτρης Καλπάκης, αρχαιολόγος, ερευνητής του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών.

21:30 ΟΙ ΩΚΕΑΝΟΙ ΔΙΗΓΟΥΝΤΑΙ ΔΟΞΑΝ ΘΕΟΥ (ε)

Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει ο ΚώσταςΜπλάθρας, μας ξεναγεί στην Θάλασσα την μεγάλη και ευρύχωρο, δηλαδή στους Ωκεανούς από το Βόρειο έως το Νότιο Πόλο και από τον Ατλαντικό έως τον Ινδικό. Σήμερα, το θέμα είναι: «Βόρειος Παγωμένος Ωκεανός - Ο νέος διεθνής δρόμος».

23:00 ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ 89,5 (Ε)

Ο Αρης Δαβαράκης διαβάζει το βιβλίο: «Φιλοκαλικά θέματα ερημικήςεσωτερικότητος» του Ιωάννη Κορναράκη. Εκδόσεις Ορθόδοξος Κυψέλη.

03:00 ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΣΤΗ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ (Ε)

Στην αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, ο Δημήτρης Κοσμόπουλος, επιχειρεί να παρουσιάσει την επιρροή και παρουσία του δημοτικού τραγουδιού στη Νεοελληνική λογοτεχνία. Σήμερα, το θέμα είναι: «Η σχέση του Παλαμά με το δημοτικό τραγούδι». Καλεσμένος είναι ο ποιητής και δοκιμιογράφος Παντελής Μπουκάλας. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ