2013-07-23 09:58:02
Φωτογραφία για Πύργος: Ρήμαξαν το Οινοποιείο της ΕAΣ
Τίποτα δεν άφησαν όρθιο οι «κυνηγοί του χαλκού» το Οινοποιείο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηλείας Ολυμπίας. Πρόκειται για το δεύτερο μεγάλο χτύπημα στα περιουσιακά στοιχεία της Ένωσης, λίγες ημέρες μετά τη διάρρηξη του χρηματοκιβωτίου στα κεντρικά της εταιρίας με λεία περίπου 18.000 ευρώ.

Οι «κυνηγοί του χαλκού» έδρασαν τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου, στις εγκαταστάσεις της Ένωσης που βρίσκονται στο 8ο χλμ της ΕΟ Πύργου – Πατρών κοντά στα Χανάκια. Οι δράστες μπήκαν στον αύλειο χώρο και άρχισαν να ξηλώνουν διαδοχικά από όλα τα φρεάτια τις σωληνώσεις τα καλώδια βάρους άνω των 200 κιλών με διαμετρήματα από ¼ έως και μια ίντσα. Όμως δεν έμειναν εκεί… προχώρησαν και στα ψυγεία του οινοποιείου όπου αφαίρεσαν τους χάλκινους σωλήνες και τα καλώδια που συνδέονται με τον κεντρικό πίνακα του οινοποιείου με το βάρος τους να ξεπερνά τα εκατό κιλά.

Όμως δεν ήταν τα όσα έκλεψαν οι δράστες αλλά και τα όσα κατέστρεψαν στην προσπάθειά τους να κλέψουν, στον εξοπλισμό και τα δίκτυα, σε καλώδια που ηλεκτροκινούν τα βαρέως τύπου μηχανήματα τα οποία είναι απαραίτητα για την ομαλή λειτουργία του οινοποιείου. Πρόκειται για ένα σοβαρό κρούσμα των «κυνηγών του χαλκού», που τελευταία είχαν περιορίσει τη δράση τους.


Όμως φαίνεται πως είχαν μελετήσει και είχαν βάλει στο στόχαστρο τη συγκεκριμένη εγκατάσταση στην οποία έδρασαν ανενόχλητοι. Το κόστος των κλοπιμαίων σύμφωνα με εκτιμήσεις ξεπερνά τις 50.000 ευρώ, προκαλώντας σοβαρότατη οικονομική ζημιά στην Ένωση, πέρα από τα όποια λειτουργικά προβλήματα προκλήθηκαν από την κλοπή και τις ζημιές.

Πηγή: ilialive
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ