2013-07-26 11:53:32
Φωτογραφία για Πάτρα: Σήμερα εκδικάζονται τα ασφαλιστικά μέτρα κατά των μαγειρείων του Δήμου Πατρέων - O καταγγέλλων επικαλείται ηχορύπανση από τις... κατσαρόλες και δυσάρεστες οσμές
Στις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής εκδικάζεται στο Μονομελές Πρωτοδικείο Πατρών η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που έχει καταθέσει ηλικιωμένος Πατρινός κατά του Δήμου Πατρέων και μελών της ΜΚΟ PRAKSIS, που έχουν αναλάβει το έργο της σίτισης των απόρων, διαμαρτυρόμενος για πρόκληση ηχορύπανσης και δυσάρεστων οσμών από τη λειτουργία των μαγειρείων που στεγάζονται στην πλατεία Βορείου Ηπείρου και συγκεκριμένα στον πεζόδρομο που βρίσκεται παραπλεύρως του Ιερού Ναού Αγίας Σοφίας.

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να σημειωθεί ότι, όπως διευκρίνισε, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Υγείας και Πρόνοιας, Χάρης Μασσαράς, κατά το διάστημα που μεσολάβησε από την κατάθεση της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων μέχρι την εκδίκασή τους τα μαγειρεία δεν σταμάτησαν τη λειτουργία τους και την παροχή των γευμάτων που είναι απαραίτητα για την επιβίωση δεκάδων συμπολιτών μας.

Και πώς θα μπορούσε, άλλωστε, να συμβεί διαφορετικά, αφού εδώ έχουμε κυριολεκτικά να κάνουμε μ' ένα ζήτημα ζωής ή θανάτου Η δυνατότητα επιβίωσης τόσων ανθρώπων ασφαλώς και δεν αποτελεί περιττή πολυτέλεια ούτε είναι δυνατόν να εκλαμβάνεται από κανέναν ως πεδίο κατάλληλο για δοκιμές νομικών ακροτήτων και παραδοξοτήτων
. Με άλλα λόγια, δεν είναι ένα πράγμα με το οποίο μπορεί να... παίζει κανείς, για να δίνει ποικιλία και... χρώμα στη ζωή του.

Έχουν υπερβεί τους 100

Μάλιστα, όπως ανέφερε ο κ. Μασσαράς, οι μεν οσμές είναι οι ίδιες με όλα τα σημεία της πόλης όπου μαγειρεύεται φαγητό, η δε κατηγορία της ηχορύπανσης από τον καθαρισμό των μαγειρικών σκευών δεν στέκει, αφού η διαδικασία αυτή ολοκληρώνεται καθημερινά αρκετά πριν από την έναρξη του ωραρίου κοινής ησυχίας.

Σημειωτέον ότι οι σιτιζόμενοι από τα συγκεκριμένα μαγειρεία πολίτες, ενώ αρχικά ήταν το Πάσχα κάπου 40 στον αριθμό, τώρα έχουν υπερβεί τους 100. Είναι όλοι τους μόνιμοι κάτοικοι Πατρών, ανεξαρτήτως φυλετικής προέλευσης και θρησκεύματος.

Ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Υγείας και Πρόνοιας εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στην κρίση της Δικαιοσύνης και την αισιοδοξία του για την έκβαση της υπόθεσης, προσθέτοντας ότι η διαμόρφωση του συγκεκριμένου χώρου έγινε με πάρα πολύ κόπο και, αν η απόφαση είναι αρνητική, θα χρειαστούν τουλάχιστον 15 ημέρες για την εξεύρεση κάποιου άλλου χώρου που να πληροί τις αναγκαίες προϋποθέσεις.

Υπενθυμίζεται ότι στα συγκεκριμένα μαγειρεία εργάζονται μάγειρας, τραπεζοκόμος, κοινωνική λειτουργός και καθαρίστρια. Λειτουργούν δε με βάση πρόγραμμα του ΕΣΠΑ, που χρηματοδοτεί το ενοίκιο, τη μισθοδοσία του προσωπικού και τα λειτουργικά έξοδα, αλλά όχι την προμήθεια των τροφίμων, που γίνεται με δαπάνη του Δήμου Πατρέων και της Εκκλησίας.

Πηγή: patrasnews
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ