2013-08-07 10:26:22
Φωτογραφία για Μήνυμα αναγνώστη: 3, 2, 1... η Ελλάδα στο μηδέν!
Πρόσφατα άνοιξα να παρακολουθήσω τηλεόραση (κάτι που κάνω σπάνια πλέον) και έπεσα πάνω στο συμπαθέστατο κανάλι “Μακεδονία TV”!

Υπήρχε μια προβολή ψυχαγωγικής εκπομπής σε επανάληψη από την δεκαετία του 90 με όνομα “3, 2, 1, Ant1!”.

Περίεργα συναισθήματα γέμισαν την ψυχή μου αντικρίζοντας αυτή την “εκπομπή” η οποία με στοιχείωνε από την παιδική μου ηλικία και το πέρασμα των χρόνων με είχε κάνει να την ξεχάσω! Να όμως που μετά από 20 χρόνια εμφανίζετε πάλι μπροστά μου. Εγώ πλέον είμαι 40 χρονών ενώ τότε ήμουν 20! Μόλις είχα ξεκινήσει τις σπουδές μου και τότε απορούσα πως ένα τέτοιο τηλεοπτικό “σκουπίδι” μπορούσε να διασκεδάζει τον Έλληνα. Τον Έλληνα της δεκαετίας του 90! Τότε όλοι απολάμβαναν μια Ελλάδα με “ανάπτυξη”, όλοι ψήφιζαν ή νέα Δημοκρατία ή Πασοκ, τότε όλοι βολεύονταν στο δημόσιο, τότε όλοι φοροδιαφευγαν, τότε όλοι έκτιζαν από ένα αυθαίρετο, τότε όλοι ήταν χαρούμενοι!


Ήταν όντως χαρούμενοι; Ή ζούσαν μια πλάνη; Ή μήπως έκαναν τον ύπνο του δικαίου; Η τηλεόραση τότε τι ρόλο έπαιζε; Ότι ρόλο παίζει και τώρα θα μου πείτε. Ο τότε κύριος Κυριακού (ως άλλος Μπερλουσκονι) ήθελε να κατακτήσει τα ΜΜΕ. Άπλωνε τις διασυνδέσεις του αντιπροσωπεύοντας πολιτικά συμφέροντα. Έδινε “εργασία” σε τόσα κοριτσάκια που πίστευαν ότι το να χοροπηδανε με μαγιό πάνω σε μια φουσκωτή μπάλα είναι ότι καλύτερο για το μέλλον τους. Εκκολαπτόμενες Μενεγακη. Και ο ερεθισμένος Έλληνας καλούσε στο τηλέφωνο φωνάζοντας “3, 2, 1, Ant1!!” και κέρδιζε μια καφετιέρα.

Χαρούμενος λοιπόν από το τρόπαιο του ο Έλληνας έπινε το καφεδάκι του αλλά ποτέ δεν κατάφερε να ξυπνήσει από το λήθαργο του. Είκοσι χρόνια μετά δεν μπορεί να κερδίσει τίποτα, έχει χάσει τα πάντα! Ο μόνος κερδισμένος από εκείνο το παραμύθι είναι ο κύριος Κυριακού και η Ελένη. Εντάξει δεν έγινε και πρωθυπουργός όπως ο μέντορας του στην Ιταλία αλλά μην ξεχνάτε ότι αυτοί έχουν και πολύ μεγαλύτερο χρέος από εμάς!

Αφού παρακολούθησα λίγα λεπτά την συγκεκριμένη εκπομπή σε επανάληψη με έπιασε τόση μελαγχολία που έκλεισα την τηλεόραση. Πάντα έκλεινα την τηλεόραση, το ίδιο έκανα και ως 20αρης. Έβλεπα για λίγο το χάλι μας και κατέβαζα το κεφάλι θέλοντας να κοιτάξω κάπου αλλού, να κάνω κάτι άλλο!

Τελικά αναλογίστηκα αυτή η προβολή δεν έχει σκοπό να μας “διασκεδάσει” ξανά όπως τότε. Θέλει να μας θυμίσει πως κοιμίζονταν ο Έλληνας ενώ η τύχη του από πίσω έπαιζε άλλα παιχνίδια! Ποιος αριθμός τελικά είναι μετά το ένα; Δεν είναι η λέξη Αντ1, είναι το μηδέν σκέφτηκα.

Αναγνώστης Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ