2013-08-11 17:42:16
Φωτογραφία για Πάτρα: Ανοίγει επιτέλους o Ογκολογικός Ξενώνας Ελπίδα
Η ώρα να λειτουργήσει ο Ογκολογικός Ξενώνας της Πάτρας, έφτασε, μετά από πέντε χρόνια από την κατασκευή του που παραμένει κλειστός λόγω έλλειψης προσωπικού.

Στις 20 Αυγούστου θα διατεθούν από την 6ης Υγειονομική Περιφέρεια τα 6 άτομα νοσηλευτικού προσωπικού που απαιτούνται για τη λειτουργία του. Τέλη Αυγούστου - αρχές Σεπτεμβρίου, ο Ξενώνας θα είναι σε θέση να δεχτεί τους πρώτους ογκολογικούς ασθενείς.

Μετά από συνεννόηση και συνεργασία μεταξύ του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ Π. Κατσίβελα και του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος Απόστολου Κατσιφάρα, η λειτουργία του ξενώνα έχει δρομολογηθεί. Επίσης ο κ. Κατσιφάρας έχει ζητήσει από τα συναρμόδια υπουργεία τη μετακίνηση υγειονομικού προσωπικού που εργάζονταν ως εκπαιδευτικοί και σήμερα έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Η Περιφέρεια έχει ήδη στείλει προσωπικό για να προετοιμάσει τον χώρο εσωτερικά κι εξωτερικά. Από τη λειτουργία του ξενώνα 46 περίπου ασθενείς θα μπορούν να απαλλαγούν πλέον από τη μετακίνηση από τον τόπο καταγωγής τους μέχρι το νοσοκομείο, προκειμένου να υποβάλλονται σε χημειοθεραπεία, ακτινοβολία κ.α.


Άλλωστε πολλές φορές μετά τη θεραπεία εμφανίζονται παρενέργειες, ενώ σε αυτές τις εποχές "βραχνά" αποτελεί και το οικονομικό κόστος της μετακίνησης.

Εκτός από τη διαμονή ο ξενώνας θα τους παρέχει δυνατότητα ψυχολογικής υποστήριξης, άσκησης, ψυχαγωγίας, που αποδεδειγμένα συμβάλλουν τα μέγιστα στη θετική ανταπόκριση του ασθενούς στη θεραπεία του και στην καταπολέμηση της ασθένειάς του, γενικότερα.

Παράλληλα, θα συμβάλει στην αποσυμφόρηση των δύο νοσοκομείων, καθώς οι ασθενείς αυτοί, σήμερα, ελλείψει άλλης λύσης, παρατείνουν την παραμονή τους στα νοσηλευτικά ιδρύματα, ακόμα κι αν νοσηλεύονται στον διάδρομο σε κάποιο ράντζο.

Μέχρι σήμερα οι ασθενείς αυτοί όταν χρειάζεται νοσηλεύονται στα νοσοκομεία και πολλές φορές στο ράντζο κάποιου διαδρόμου.

Ο ξενώνας περιλαμβάνει 46 κλίνες και 27 δωμάτια. Μάλιστα, υπάρχουν και δύο μονόκλινα δωμάτια, στα οποία θα διαμένουν οι πιο βαριά πάσχοντες. Οι υποδομές του κτιρίου είναι πανέτοιμες και είναι εναρμονισμένες με αυτές που υπάρχουν σε αντίστοιχα κέντρα του εξωτερικού.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ