2013-08-12 11:47:06
Φωτογραφία για Μελωμένη καρπουζόπιτα από τη Μήλο
«Πρόκειται για μια πολύ πρωτότυπη γεύση που με ξάφνιασε ευχάριστα. Το σπίτι -κλασικά- μοσχοβόλησε κανέλα και μέλι και ανυπομονούσα να βγει η πίτα από το φούρνο! Τη γεύτηκα ζεστή-ζεστή, αλλά πιστεύω πως αν κρυώσει θα είναι ακόμα καλύτερη»

ΥΛΙΚΑ

- ½ καρπούζι (αν είναι αρκετά μεγάλο)

- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

- 1 φλιτζ. ζάχαρη (καστανή)

- 2½ φλιτζ. αλεύρι (όλες οι χρήσεις)

- ½ φλιτζ. τσαγιού μέλι

- Σουσάμι και κανέλα για πασπάλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Θέλει υπομονή όσο ξεσποριάζουμε το καρπούζι, μην φάει κανένας δύστυχος τα κουκούτσια! Βάλτε την ψίχα του καρπουζιού σε ένα σουρωτήρι, στο οποίο από κάτω στερεώνετε μια μεγάλη κατσαρόλα. Πατήστε με τα χέρια σας το καρπούζι, ώστε να φύγουν τα υγρά και να γίνει όλο μία ενιαία μάζα. Το χυμό, βάλτε τον στο ψυγείο και πιείτε τον το βραδάκι στο μπαλκόνι με πολλά παγάκια και με λίγο ρούμι!


2. Ανακατέψτε την ψίχα του καρπουζιού με τη ζάχαρη, το μέλι και το αλεύρι μέχρι να ενωθούν καλά, όλα μαζί. Λαδώστε ένα ταψί και πασπαλίστε το με κανέλα και σουσάμι. Ρίξτε το μίγμα του καρπουζιού και από πάνω ραντίστε με λίγο ελαιόλαδο, πασπαλίζοντας με λίγη ακόμα κανέλα. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, για μισή ωρίτσα και στη συνέχεια βγάζετε το ταψί προσεκτικά και σκορπάτε επάνω στην πίτα το σουσάμι. Αφήνετε άλλο ένα τέταρτο να ψηθεί η καρπουζόπιτα και να κάνει μία όμορφη κρούστα.

Χρόνος εκτέλεσης: 60 λεπτά

Μερίδες: 8

ΜΗΝΙΑΙΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ "ΣΤΕΙΛΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ" ΜΕ 1€
pestanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ