2013-08-12 16:42:08
Φωτογραφία για Paris Match: Μύκονος: Ποιά κρίση; Το πάρτι δεν σταματά ποτέ!



Το Paris Match επικέφθηκε τις ονειρικές παραλίες της Μυκόνου όπου το πάρτι δεν σταματά ποτέ. Εκεί που όλοι περνούν καλά και δεν βλέπουν ειδήσεις.

Το περιοδικό κάνει ένα αφιέρωμα στην Μύκονο και πηγαίνει πίσω στο 1950 όταν ο Ωνάσης την έκανε γνωστή στα πέρατα της γής. Όταν το συρτάκι δεν ήταν ακόμα ένας γραφικός χορός. Και έρχεται στο σήμερα με εικόνες μαγευτικές.

Κάποιοι, κάνουν τις βουτιές τους στα δροσερά νερά του Αιγαίου, στην Ψαρρού και στον Ορνό. Γυρίζοντας το κεφάλι σου ένα πολυτελές αυτοκίνητο, στο βάθος 4 γιοτ και 2 σκάφη.

Βρισκόμαστε στο Νάμμος. Ενα υπερπολυτελές εστιατόριο όπου συνωστίζονται αστέρες από όλα τα μήκη και πλάτη της γης. Η ιδιωτική παραλία είναι γεμάτη, το ίδιο και η μεγάλη ταράτσα του. Στα τεράστια τραπέζια, απλά αλλά κομψά πιάτα. Ψάρια ψητά, χταπόδι, φέτα.Τα ποτήρια είναι γεμάτα ούζο και ήδη κάποιοι έχουν ανέβει ακόμα και στις καρέκλες και χορεύουν. Και δεν είναι ακόμα 4 το απόγευμα. 


Λίγα μέτρα πια κάτω οι παπαράτσι κυνηγούν την Σοφία Βεργκάρα, την σέξι ηθοποιό από την Κολομβία. Έφαγε με την οικογένειά της χωρίς να προσπαθεί να κρυφτεί. Πολλοί είναι αυτοί που επισκέπτονται την Μύκονο γιατί θέλουν να φωτογραφηθούν.

Ο αρθρογράφος εκφράζει την έκπληξή του για το πως η κρίση δεν έχει αγγίξει την Μύκονο. Μια ξαπλώστρα στην παραλία, γράφει εξακολουθεί να έχει 3.000 ευρώ αν είναι πάνω στο κύμα. 

Παρομοιάζει την Μύκονο με ένα ξέγνοιαστο κορίτσι που δεν το αγγίζει η κρίση και την συγκρίνει με το Σεν Τροπέ και την Ιμπίθα.

Τι είναι όμως αυτό που σαγηνεύει τους ζάμπλουτους της γης;

Όπως εξηγεί ο αρθρογράφος, οι εκατομμυριούχοι γοητεύονται από τα στενά γραφικά σοκάκια, τα πάλευκα σπίτια, τα γάργαρα νερά, τους ανεμόμυλους και την μικρή Βενετία.



Και ποιούς δεν έφερε ο Ωνάσης στην Μύκονο:

Μαρία Κάλας, Μπριζίτ Μπαρντό, Πωλ Νιούμαν, Σοφία Λόρεν, Σων Κόννερι, Γκρέϊς Κέλι.  Και φυσικά η Τζάκι Κέννεντι. Και μεταγενέστεροι: Μπιλ Κλίντον, Στίβεν Σπήλμπεργκ, Ράσελ Κρόου, Μαντόνα, Τζόνι Ντέπ.

Και ας μην ξεχνάει κανείς και τον κόσμο της μόδας. Ζαν Πωλ Γκωτιέ, Βαλεντίνο, Αρμάνι και πάει λέγοντας Ο δήμαρχος του νησιού θυμίζει ότι στην Μύκονο άνοιξε το πρώτο gay bar της Ευρώπης. Το περίφημο Piero's Bar. 

Νύχτα στο Cavo Paradiso ΦΩΤΟ PARIS MATCH

200 αφίξεις ιδιωτικών τζετ καταγράφηκαν τον Ιούνιο στη Μύκονο. Διπλάσιες τον Ιούλιο και ο Αύγουστος αναμένεται να τις τετραπλασιάσει.

Και είναι κι εκείνοι, έλληνες και ξένοι που έχουν επιλέξει ν' αγοράσουν ένα σπίτι στο νησί. Όπως λέει κάποιος: Κάποτε οι εκκλησίες στους λόφους ήταν αμέτρητες. Τώρα, τις ξεπερνούν οι βίλες. 

Παρόλα αυτά, καταλήγει το αφιέρωμα, η Μύκονος δεν έχει χάσει στο ελάχιστον την λάμψη, την ομορφιά και την γραφικότητά της.
newsit.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ