2013-08-12 20:14:12
Φωτογραφία για Πάτρα: Tα απόρθητα κτίρια
Ως απόρθητα κτίρια χαρακτηρίστηκαν σε πρόσφατα δημοσιεύματα, τα κτίρια ( Παράρτημα, Μαραγκοπούλειο) που ανακατέλαβε η αστυνομία με τη συνδρομή της Δημοτικής Αρχής ,μετά το σφράγισμά τους με διπλή σειρά τούβλων και σιδερένια φύλλα. Απόρθητα από ποιους;

Ο στόχος των πορθητών ολοφάνερος και στα πλαίσια των Κυβερνητικών επιλογών: η καταστολή και η εξόντωση καθενός που διαφοροποιείται και αντιδρά στις επιβαλλόμενες αντιλαϊκές πολιτικές, ο εκφοβισμός εν γένει της αντιδρώσας κοινωνίας.

Η κλιμακούμενη αποδυνάμωση των δημοκρατικών θεσμών ,η επιβολή αντιλαϊκών εξοντωτικών μέτρων, η απαξίωση συνταγματικά κατοχυρωμένων λαϊκών δικαιωμάτων, οι μαζικές απολύσεις στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, η ανοχή στη βία που επιβάλλουν τα μέλη και οι θιασώτες της Χρυσής Αυγής είναι τα συμπτώματα μιας αποδομημένης και καταρρέουσας κοινωνίας που ανίκανη να αντιμετωπίσει την αιτία των προβλημάτων της εθελοτυφλεί και επιδιώκει την «ανάτασή» της με σπασμωδικές , αυταρχικές κινήσεις.


Είναι γνωστό ότι οι ιδέες και μάλιστα οι ιδέες που γεννά η ίδια η κοινωνία λόγω των συνθηκών της ιστορικής συγκυρίας, δεν φυλακίζονται και ότι όσοι προσπάθησαν να κτίσουν ή γκρεμίσουν, να κάψουν ή να κρεμάσουν τους αντιπάλους τους γκρεμίστηκαν μαζί με το σαθρό και επικίνδυνο πολιτικό τους οικοδόμημα. Δεν είναι δυνατόν τα μέλη μιας υγιούς, δημοκρατικής , προοδευτικής , πολυπολιτισμικής, ώριμης και μη φοβικής κοινωνίας να σιωπήσουν και να αποδεχθούν το σφράγισμα χώρων , όπως το Παράρτημα , που στην σύγχρονη ιστορία της Πάτρας αποτέλεσαν σημεία αναφοράς της αντίστασης των νέων στη βία και την αυθαιρεσία .

Η δημοτική Αρχή δεν ήρθε ποτέ σε επαφή με τα αυτοδιαχειριζόμενα στέκια στην Πάτρα, δεν ανέπτυξε διάλογο , ούτε εισήγαγε σχετικό θέμα στο δημοτικό συμβούλιο. Προτίμησε να συνεργαστεί με την αστυνομία (και μάλιστα μετά τα γεγονότα με την Χρυσή Αυγή να πάρει με τις ενέργειες της ξεκάθαρη πολιτική θέση) , αποδεικνύοντας ότι δεν ενδιαφέρεται για τον κοινωνικό ιστό αλλά για την εφαρμογή όλων των αντιλαϊκών μέτρων που επιβάλλονται από την Κυβέρνηση.

Η θέση μας ( την οποία θα ανακοινώσουμε με λεπτομέρειες) σε ό,τι αφορά το μέλλον του Παραρτήματος, αποτυπώνεται στην πρόταση για τη δημιουργία ενός ανοικτού νεολαιίστικου χώρου , κύτταρο ελεύθερης διακίνησης ιδεών , πολιτισμού και πολιτικών. Όταν αποφασίζεις να μετατρέψεις τα σύμβολα αντίστασης και κοινωνικών διεργασιών σε γραφεία ή μουσεία , στερώντας από τη νεολαία χώρους έκφρασης, τότε είσαι καταδικασμένος - μαζί και η πόλη σου- σε πνευματική, πολιτιστική και πολιτική συνταξιοδότηση.

οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι

Ηρα Κουρή

Απ. Βανταράκης
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ