2013-08-21 10:24:07
Φωτογραφία για Απεργία διαρκείας: Tα σχολεία θα ανοίξουν μόνο για τον αγιασμό, προειδοποιούν οι εκπαιδευτικοί
Το θερμό απεργιακό φθινόπωρο θα αρχίσει όπως όλα δείχνουν με τους εκπαιδευτικούς να σέρνουν το χορό των κινητοποιήσεων. Η ΟΛΜΕ προειδοποιεί ότι τα σχολεία είναι εξαιρετικά πιθανό να μην ανοίξουν στις 11 Σεπτεμβρίου, παρά μόνο για τον αγιασμό.

Το πρωί της Τετάρτης θα πραγματοποιηθεί παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο του υπουργείου Παιδείας στο Μαρούσι, σε αντίδραση για την άρνηση του Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου να συναντηθεί με το προεδρείο της ομοσπονδίας.

Παράλληλα τις επόμενες ημέρες αναμένεται να συνεδριάσουν οι τοπικές ΕΛΜΕ προκειμένου να χαράξουν το πρόγραμμα των κινητοποιήσεων.

Ψηλά στη λίστα των αιτημάτων των καθηγητών μέσης εκπαίδευσης είναι το ζήτημα των μετατάξεων, καθώς η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων λήγει την Παρασκευή.

Η ομοσπονδία λειτουργών μέσης εκπαίδευσης ζητά από το υπουργείο Παιδείας να σταματήσουν οι διαδικασίες υποχρεωτικών μετατάξεων, να προχωρήσει στην ικανοποίηση όσων αιτήσεων μετάταξης εκπαιδευτικών έχουν κατατεθεί εθελοντικά και να υπολογιστούν τα κενά των σχολείων στις αρχές του Σεπτέμβρη με βάση τις πραγματικές ανάγκες της εκπαίδευσης.

Πηγή: iefimerida
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ