2013-08-21 17:42:08
Φωτογραφία για ΤΣΙΑΝΤΑΚΗΣ : ΣΑΒΙΟΛΑ ΚΑΙ ΜΗΤΡΟΓΛΟΥ ΜΑΖΙ
Τη Δευτέρα το βράδυ ο Ολυμπιακός έδωσε το πρώτο του επίσημο παιχνίδι για τη σεζόν 2013-14 και κόντρα στην Καλλονή επικράτησε με 1-0. Ετσι έβαλε… πλώρη για το 41ο πρωτάθλημα στην ιστορία του. Ο Νίκος Τσιαντάκης μιλάει στον «Γαύρο» της Τετάρτης (21/08) για την εικόνα της ομάδας από τα φιλικά μέχρι την πρώτη αγωνιστική, εκφράζοντας την άποψή του ότι ο Μήτρογλου με τον Σαβιόλα πρέπει να παίζουν μαζί.

Από εκεί και πέρα, σχολίασε και την εξαιρετική εμφάνιση του Γιάννη Φετφατζίδη, λέγοντας ότι «ήταν πολύ καλός και θεωρώ ότι πρέπει να αγωνίζεται βασικός».

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ποια είναι η γνώμη σας για τον Ολυμπιακό έτσι όπως τον έχετε δει μέχρι στιγμής;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Η αλήθεια είναι ότι στο πρώτο ημίχρονο με την Καλλονή δεν ήταν καλός και στο δεύτερο ανέβηκε. Αλλά είναι και κάπου φυσιολογικό να μην έχει καλή απόδοση. Είναι αρχή ακόμη. Σε 4 με 5 αγωνιστικές θα μπορούμε να πούμε περισσότερα πράγματα γι’ αυτή την ομάδα, αφού τότε ο Ολυμπιακός πρέπει να είναι έτοιμος!


Ε: Οι πρεμιέρες είναι πάντα επικίνδυνες Α: Η ομάδα στο δεύτερο ημίχρονο απέκτησε καλό ρυθμό και έκανε φάσεις. Ηταν πιο επικίνδυνη με την είσοδο των Φετφατζίδη και Μήτρογλου. Είχε θέληση και αποφασιστικότητα και το έδειχνε. Εκανε ευκαιρίες που σίγουρα δεν τις είχε στο πρώτο μισό. Και η παρουσία του Μήτρογλου ήταν για ακόμη μια φορά θετική. Κατά την άποψή μου πρέπει να παίζει βασικός, αλλά και ο Φετφατζίδης έχει θέση στην ενδεκάδα. Είναι παίκτες που κάνουν τη διαφορά και αμφότεροι είναι σε καλή κατάσταση. Και ιδιαίτερα στην Ελλάδα. Γιατί μην ξεχνάμε ότι κάποιος μέσα από τα παιχνίδια γίνεται καλύτερος. Αν όχι στην Ευρώπη, που ίσως μπορεί να είναι ρίσκο να παίζουν και οι δύο, στην Ελλάδα πρέπει να παίζουν!

Ε: Ο Φετφατζίδης άλλαξε όλο το ματς Α: Ετσι είναι. Είναι παίκτης που μπαίνει στην αντίπαλη άμυνα και μπουκάρει! Εχει κάθετη μπαλιά καλή και βγάζει παίκτες τετ-α-τετ. Δεν το έχουν πολλοί αυτό. Είναι έξυπνος. Μέσα από τα παιχνίδια θα γίνει ακόμη καλύτερος!

Ε: Ο Σαβιόλα πώς σας φάνηκε στο πρώτο του ματς;

Α: Δεν μπορείς να κρίνεις έναν τόσο μεγάλο παίκτη από ένα ημίχρονο σχεδόν. Τον είχαν κλείσει. Είχαν πέσει όλοι πάνω του και τώρα ψάχνει τα πατήματά του στη νέα του ομάδα. Εδώ θέλω να πω ότι λέγοντας να παίζει βασικός ο Μήτρογλου δεν εννοώ σε καμία περίπτωση ότι δεν πρέπει να παίζει ο Σαβιόλα. Τους θέλω και τους δύο μαζί. Ετσι πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός θα γίνει πιο επικίνδυνος και φυσικά ο Σαβιόλα θα ανέβει πιο γρήγορα και θα βοηθήσει. Ο Μήτρογλου έχει δύναμη και μπορεί να παίξει στην περιοχή και να ανοίξει χώρους στον Σαβιόλα που είναι γρήγορος. Και αναφέρομαι στην Ελλάδα. Στο Champions League, που είναι άλλο το επίπεδο, ίσως χρειάζεται περισσότερη ενίσχυση στο κέντρο. Είναι κρίμα να θυσιάζονται παίκτες μόνο και μόνο για να προσπαθήσουμε να έχουμε ένα συγκεκριμένο στιλ παιχνιδιού σε όλα τα ματς.

Ε: Τα νέα αποκτήματα του Ολυμπιακού πώς τα έχετε δει;

Α: Δεν έχει σημασία τι απόδοση είχαν στην πρεμιέρα. Αλλά γενικά είναι επικίνδυνοι. Παίζουν σύγχρονο ποδόσφαιρο και έχουν δείξει καλά στοιχεία. Ο Βάις έχει την «μπούκα» που λέμε, ο Ντομίνγκες είναι κοντρολαρισμένος και ψύχραιμος και ο Κάμπελ έχει ενέργεια, αλλά και ο Σαλίνο έχει εξαιρετική φυσική κατάσταση. Στην Ελλάδα δεν θα έχει αντίπαλο ο Ολυμπιακός αν ανέβει αυτή η ομάδα.

Ε: Θεωρείτε ότι η ομάδα θα είναι έτοιμη στο Champions League;

Α: Πιστεύω 100% ότι μπορεί να είναι έτοιμη. Δεν ξέρω αν θα είναι. Θα έχει χρόνο, κάτι που δεν είχε τα περασμένα χρόνια. Μακάρι να είναι και να έχουμε καλή πορεία. Γιατί φέτος μπορεί ο Ολυμπιακός να κάνει καλά παιχνίδια.

Ε: Τι βελτίωση περιμένετε;

Α: Περισσότερες συνεργασίες και καλύτερα τελειώματα. Γιατί η ομάδα δεν βάζει εύκολα γκολ. Περιμένω να έχει γκολ από Βάις, Κάμπελ και Τσόρι. Επίσης, στην άμυνα να μη δεχόμαστε εύκολα γκολ όπως στα φιλικά. Γιατί με την Καλλονή δεν είχαμε πρόβλημα. Πιστεύω ότι υπάρχει χρόνος γι’ αυτά.

Ε: Για τον Λεάντρο που είναι δανεικός στην Καλλονή;

Α: Ηταν πολύ καλός. Αν συνεχιστούν τέτοιες εμφανίσεις με την Καλλονή, τότε θα πρέπει να του δοθεί ευκαιρία. Γιατί με τη φανέλα του Ολυμπιακού όλα είναι διαφορετικά.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ