2013-08-27 13:13:20
Φωτογραφία για Hλεία: Δέκα «μνηστήρες» διεκδικούν τον δήμο Αρχαίας Ολυμπίας!
Ούτε ένας ούτε δύο, ούτε τρεις αλλά…δέκα είναι τα πρόσωπα που φέρονται ως διεκδικητές του δημαρχιακού θώκου της Αρχαίας Ολυμπίας.

Έχουν απομείνει εννέα μήνες για τη διεξαγωγή των Δημοτικών Εκλογών και οι πρώτοι έχουν ήδη ξεκινήσει τις…εμφανίσεις τους σε κοινωνικές εκδηλώσεις, γνωστοποιώντας έτσι την απόφαση ή πρόθεσή τους να είναι υποψήφιοι στις εκλογές.

Τον τελευταίο καιρό, τα σενάρια περί υποψηφιοτήτων «δίνουν και παίρνουν» και σχεδόν καθημερινά στη λίστα των υποψηφίων προστίθενται και νέα ονόματα. Άνθρωποι που, στην πλειοψηφία τους, έχουν ασχοληθεί με τα κοινά κατά καιρούς, τόσο σε τοπικό όσο και σε νομαρχιακό και περιφερειακό επίπεδο.

Οι δέκα…πρώτοι

Ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Θύμιος Κοτζιάς, αν και για πολύ καιρό κρατά κλειστά τα χαρτιά του, τον τελευταίο καιρό φαίνεται πως αποφάσισε τελικά να θέσει και πάλι τον εαυτό του στην κρίση των δημοτών και θα είναι υποψήφιος στις επερχόμενος δημοτικές εκλογές.


Έτσι, σταματούν και τα «σενάρια» για τρεις ακόμα υποψήφιους, προερχόμενους από την παράταξή του, ως επικεφαλής νέας παράταξης.

Ο πρώην δήμαρχος Γιώργος Αηδόνης, έπειτα από απουσία μιας τετραετίας -δεν ήταν υποψήφιος στις προηγούμενες εκλογές- φαίνεται τελικά πως αποφάσισε να δοκιμάσει και πάλι τις δυνάμεις του σ’ έναν δήμο που τον γνωρίζει καλά.

Καλά πληροφορημένες πηγές θέλουν τον κ.Αηδόνη να έχει συμπληρώσει σε μεγάλο ποσοστό το ψηφοδέλτιό του.

Επικεφαλής, σε νέα δημοτική κίνηση, όμως, φαίνεται πως θα είναι και ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης σήμερα, Παναγιώτης Φλέσσας.

Ο ίδιος έχει αποκαλύψει τα σχέδια του εδώ και καιρό σε στενούς φίλους και συνεργάτες, συμπληρώνοντας σταδιακά την «ομάδα» του με νέα και άφθαρτα πρόσωπα αλλά και έμπειρα παλιά στελέχη της αυτοδιοίκησης.

Το όνομα του Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Χαράλαμπου Καφύρα είναι από αυτά που ακούστηκαν πολύ νωρίς για τη διεκδίκηση του δήμου της Αρχαίας Ολυμπίας.

Βέβαια, είχε ακουστεί και την προηγούμενη τετραετία, αλλά τελικά το σενάριο έμεινε μόνο στα…χαρτιά. Αυτή τη φορά πάντως, φαίνεται πως είναι πιο ισχυρό Προερχόμενος από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ο πρώην Αντιπεριφειάρχης Γιώργος Γιωργιόπουλος, φαίνεται πως «φλερτάρει» με τον δημαρχιακό θώκο της Αρχαίας Ολυμπίας.

Η επιτυχημένη εμφάνισή του δε στις Περιφερειακές Εκλογές, αλλά και η αποτελεσματικότητά του ως αντιπεριφερειάρχη, έχει κάνει πολλούς να μιλούν για έναν υποψήφιο με πολλές πιθανότητες για τη θέση του δημάρχου.

Ο Πάνος Σκαρτσιάρης είναι ένας ακόμα από τους υποψήφιους για τον δήμο Αρχαίας Ολυμπίας.

Μάλιστα η πρόσφατη παραίτησή του από τη θέση του δημοτικού συμβούλου Πύργου «μεταφράστηκε» από πολλούς πως η πιο ξεκάθαρη δήλωσή του ότι θα είναι υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου για τον παραπάνω δήμο, απ’ όπου και κατάγεται βέβαια.

Ο Γιώργος Τζαβάρας είναι ένα από τα νέα πρόσωπα που θα δούμε -σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές του patrisnews.com- ως επικεφαλής παράταξης στον δήμο Αρχαίας Ολυμπίας.

Αν και μέχρι στιγμής δεν έχει εμπειρία στην τοπική αυτοδιοίκηση, ωστόσο πρόκειται για έντονα δραστηριοποιημένο άτομo που έχει εκφραστεί μέσα από συλλόγους και κόμματα, πολύ δυναμικά και με ξεκάθαρες θέσεις.

Τις τελευταίες ημέρες, πολύ έντονα ακούγεται και το όνομα του πρώην δημάρχου Σπύρου Φωτεινού.

Αν και απέχει αρκετά χρόνια από τα κοινά, ωστόσο οι γνώσεις, η εμπειρία του και η αδιάκοπη παρακολούθηση των τεκταινομένων στον δήμου του, του επιτρέπουν να έχει σαφή εικόνα αλλά και πολλούς υποστηρικτές, καθώς η θητεία του είχε κριθεί επιτυχημένη.

Ένα ακόμα όνομα που τεθεί στο τραπέζι των υποψηφιοτήτων είναι αυτό του προέδρου της ΝΟΔΕ Γιώργου Χήνου.

Αν και επίσημη ανακοίνωση δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα, ωστόσο το όνομά του «παίζει» σε όλες τις συζητήσεις που γίνονται στην περιοχή περί των υποψηφίων.

Τέλος, πολύ έντομα τον τελευταίο καιρό ακούγεται και το όνομα του Κυριάκου Βασιλάρα, απόστρατου του Πολεμικού Ναυτικού. Ο ίδιος δεν είχε εμπλοκή με τα κοινά και όπως ακούγεται, τώρα θα κάνει το πρώτο βήμα.

Ατελείωτος ο κατάλογος

Ο κατάλογος των υποψηφίων δεν σταματά εδώ, καθώς σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του patrisnews.com, μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να «κυκλοφορήσουν» κι άλλα ονόματα προσώπων που θα «εκτεθούν» στις εκλογές του Μαΐου 2014, είτε ως επικεφαλής είτε ως μέλη δημοτικής κίνησης…ανήσυχων νέων, προερχόμενων από ολόκληρο τον δήμο Αρχαίας Ολυμπίας.

Νάνσυ Σπυροπούλου-patrisnews
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ