2013-09-01 00:40:38
Φωτογραφία για BINTEO-Ομπάμα:Eίμαστε έτοιμοι για χτύπημα, αλλά...



Οι αμερικανικές δυνάμεις είναι έτοιμες να προχωρήσουν ανά πάσα στιγμή σε επίθεση, δήλωσε πριν από λίγο ο Μπαράκ Ομπάμα, ωστόσο όπως τόνισε θα περιμένει και την έγκριση του Κογκρέσου.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι ο Άσαντ και οι δυνάμεις του χρησιμοποίησαν χημικά όπλα . Η επίθεση με χημικά όπλα η οποία σημειώθηκε στη Συρία την 21η Αυγούστου ήταν η μια επίθεση εναντίον της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, που θέτουν ένα σοβαρό κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια της χώρας του.χειρότερη του 21ου αιώνα, είπε ο Μπάρακ Ομπάμα. Μάλιστα, χαρακτήρισε τις επιθέσεις αυτές μια επίθεση εναντίον της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, που αποτελούν σοβαρό κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια της χώρας του.

"Αποφάσισα ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ πρέπει να αναλάβει περιορισμένη δράση. Δεν θα στείλουμε χερσαίες δυνάμεις", ανέφερε ο πρόεδρος των ΗΠΑ σε δηλώσεις για τη Συρία που έκανε από τον Λευκό Οίκο.

Ο Μπάρακ Ομπάμα επεσήμανε ότι ο αρχηγός των επιτελείων τον έχει ενημέρωσει ότι "είμαστε έτοιμοι να χτυπήσουμε όποτε επιλέξουμε".

Ο ίδιος είπε ότι είναι έτοιμος να δώσει την εντολή για χτύπημα, όμως, υπογράμμισε, "αποφάσισα να επιδιώξω την έγκριση από το αμερικανικό κονγκρέσο για την χρήση βίας".

Ανέφερε ότι τα δύο σώματα του Κογκρέσου θα προγραμματίσουν μια έκτακτη συνεδρίαση και θα ψηφίσουν σχετικά.

Ο Αμερικανός πρόεδρος σημείωσε ότι τις προσεχείς ημέρες η κυβέρνηση θα δώσει στοιχεία στο Κογκρέσο για να κατανοήσουν τα μέλη του γιατί πρέπει να γίνει η επέμβαση, ενώ τόνισε ότι μπορεί να προχωρήσει χωρίς την έγκριση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ,  το οποίο-όπως είπε- έχει παραλύσει και ανεξαρτήτως από τις αποφάσεις που έλαβε η Βρετανία.

"Πρέπει να γίνει η συζήτηση στο Κογκρέσο αν και μπορώ να προχωρήσω και χωρίς αυτή την έγκριση", ανέφερε χαρακτηριστικά και κάλεσε τα μέλη του να σκεφτούν ότι μερικά θέματα  είναι πέρα από τις κομματικές διαφορές.

 "Τι μήνυμα στέλνουμε αν ένας δικτάτορας διατάσσει το θάνατο παιδιών και δεν κάνουμε τίποτα;" είπε ο Μπάρκα Ομπάμα, προσθέτοντας ότι δεν πρέπει να ερευνηθεί μόνο η χρήση των χημικών πρέπει και να αντιμετωπιστεί.

"Ζητώ από το Κογκρέσο να στείλει μήνυμα ότι είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε σαν ένα έθνος", συμπλήρωσε.

 

Δείτε το βίντεο από το MEGA

 

 

enikos.gr

VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ