2013-09-08 09:11:10
Φωτογραφία για Kι όμως, το πρωινό ΔΕΝ είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας
Ένας διατροφικός κανόνας που ακούμε περισσότερο από κάθε άλλον είναι πως το πρωινό είναι το βασικότερο γεύμα για μια ισορροπημένη και σωστή διατροφή. Υπάρχει όμως ένα πρόβλημα. Ένα καλό πρωινό δεν εγγυάται μια συνολικά υγιεινή δίαιτα. Για την ακρίβεια, μια πρόσφατη έρευνα από τους ειδικούς της Έρευνας Αγοράς Καταναλωτών της Αμερικής, έδειξε πως σχεδόν το 90% των Αμερικανών τρώνε πρωινό και παρόλα αυτά σχεδόν το 50% εξ αυτών είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι. Υπάρχουν λοιπόν 2 βασικά πράγματα που πρέπει να ξέρετε για το πρωινό:

Ο χρόνος δεν είναι τόσο σημαντικός όσο νομίζετε. Δεν χρειάζεται να φάτε με το που ξυπνήσετε ή ακόμα και μια ώρα μετά. Ο μεταβολισμός σας δεν θα πάθει τίποτα.

Το να τρώτε νωρίς πρωινό σημαίνει πως δημιουργείτε έναν μεγαλύτερο «παράθυρο» κατανάλωσης φαγητού (τρώτε περισσότερες ώρες συνολικά μέσα στη μέρα), το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε περισσότερη αποθήκευση λίπους και περισσότερα προβλήματα υγείας, σύμφωνα με επιστήμονες από το Salk Institute for Biological Studies. Αν τρώτε πρωινό στις 7 το πρωί και το τελευταίο σνακ σας στις 10 το βράδυ, κλείνετε 15 ώρες κατανάλωσης φαγητού, δηλαδή περισσότερες από όσες χρειάζεται το σώμα.


Εν κατακλείδι: Κανένα γεύμα δεν είναι πιο σημαντικό από κανένα άλλο. Αυτό που μετρά περισσότερο είναι η συνολική πρόσληψη θερμίδων, η επιλογή του κάθε γεύματος (π.χ. σαλάτα αντί για ένα μπέργκερ) και το πόσες ώρες περνάτε τρώγοντας μέσα στην ημέρα. Έτσι, αν δεν σας αρέσει το πρωινό, παραλείψτε το. Αν σας αρέσει, απολαύστε το πρωινό γεύμα σας αλλά προσέξτε το «παράθυρο» κατανάλωσης φαγητού μέσα στην ημέρα, ώστε να φροντίσετε να μην καταναλώσετε περισσότερες θερμίδες από όσες χρειάζεστε.

Πηγή: queen.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ