2013-09-11 16:57:03
Φωτογραφία για ΣΜΑ Ευκαρπίας - Δήμαρχε θα μιλήσουμε για αλήθειες; Διάλεξε επιτέλους πλευρά!
Από τις 29 Ιουλίου, βιώνουμε εδώ στην Ευκαρπία το αποκορύφωμα της αλαζονικής συμπεριφοράς του συνδέσμου ΟΤΑ Θεσσαλονίκης - ΦΟΔΣΑ.

Ένας σύνδεσμος πολιτικών αρχόντων που δεν έκανε ποτέ πραγματική διαβούλευση με την τοπική κοινωνία και το δήμο, γιατί ήξεραν καλά ότι δεν θα συναινούσαν σε ένα έργο - τερατούργημα. Οι υπεύθυνοι αυτοί πολιτικοί της Θεσσαλονίκης μας, που μιλούσαν πάντα δήθεν για Δημοκρατία, για ένα έργο Περιβαλλοντικό που τυγχάνει κοινής αποδοχής, ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ τώρα την κατασκευή του με :

· Με μία ΣΤΗΜΕΝΗ Δημοσκόπηση για να πείσουν

· Με καθημερινή παρουσία ισχυρής ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ δύναμης

· Με μία ΠΕΡΙΦΡΑΞΗ ύψους 2,5 μέτρων και με πλέγμα τύπου ΝΑΤΟ με λεπίδες

Μετά από 20 μήνες αγώνα, σύσσωμα οι πολίτες, οι σύλλογοι της περιοχής μαζί με το δίκτυο 50 και το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Παύλου Μελά, είχαν σταματήσει τις εργασίες της κατασκευής του ΣΜΑ, με κατάθεση ΔΗΜΟΣΙΩΣ προτάσεων, οι οποίες ποτέ δεν εισακούστηκαν.


Στις 29 Ιουλίου συνεδρίασε το ΔΣ του δήμου Παύλου Μελά και πήρε μία σειρά από πολύ σημαντικές και σοβαρές αποφάσεις, δίνοντας στο ΔΗΜΑΡΧΟ κ. Διαμαντή Παπαδόπουλο, την διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσει έχοντας πλέον στα χέρια του 3 ομόφωνα ψηφίσματα κατά της κατασκευής, 10.000 υπογραφές δημοτών και σχεδόν όλους τους συλλόγους του δήμου.

Η διαδικασία αυτή όριζε μεταξύ πολλών άλλων τα παρακάτω ουσιώδη:

· Την αποχώρηση των ΜΑΤ

· Κάλεσμα για ειδική συνεδρίαση του ΦΟΔΣΑ με ταυτόχρονη παρουσία του δήμου και του δικτύου 50 για την εύρεση κοινής αποδεκτής λύσης

· Νέο περιφερειακό σχεδιασμό με οδηγό την ορθή διαχείριση των απορριμμάτων

Το ΔΣ του δήμου Παύλου Μελά, είχε πάρει την ομόφωνη εντολή να αποχωρήσει ο δήμος από το ΦΟΔΣΑ σε περίπτωση που δεν υλοποιηθούν τα παραπάνω. Για αυτό το λόγο ένα μήνα μετά στις 29 Αυγούστου στη συνεδρίαση του ΔΣ εκείνης της ημέρας τέθηκαν: α) το θέμα της επίγνωσης του Δημάρχου για την επικείμενη εισβολή των ΜΑΤ στην Ευκαρπία στις 29/7 β) το θέμα της μη υλοποίησης των ομόφωνων αποφάσεων του ΔΣ της 29ης Ιουλίου από τη μεριά του Δημάρχου και γ) το θέμα της ΣΤΗΜΕΝΗΣ δημοσκόπησης και αν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ υπέγραψε για την πραγματοποίησή της (όπως φαίνεται στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ με ΑΔΑ: ΒΛΩ9ΟΡΘΦ-Ν58) ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ μας.

Ο Δήμαρχος από όλα αυτά παραδέχτηκε ΔΗΜΟΣΙΑ σε όλο το ΔΣ, ότι ΠΟΤΕ ΔΕΝ υπέγραψε!

ΕΡΩΤΗΣΗ νο1: Αφού δεν υπέγραψε, ποτέ ο κ. Διαμαντής Παπαδόπουλος, γιατί δεν βγαίνει ΔΗΜΟΣΙΑ, να καταγγείλει τον κ. Γεράνη και το υπόλοιπο ΔΣ του συνδέσμου ΟΤΑ - ΦΟΔΣΑ;

Συνεχίζοντας την αλαζονεία του ο σύνδεσμος και βλέποντας ότι δεν αντιδράει ο Δήμαρχος μας, στις 5 Σεπτεμβρίου (όπως φαίνεται στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ με ΑΔΑ:ΒΛ96ΟΡΘΦ-Α1Δ), ψηφίζεται 10μηνη παράταση για την κατασκευή του ΣΜΑ Ευκαρπίας. Μέσα από αυτό το έγγραφο φαίνονται ξεκάθαρα δύο θέματα:

α) Ότι ο σύνδεσμος παραδέχεται δημόσια, ότι το έργο δεν είναι κοινής αποδοχής καθώς ¨τυγχάνει της αντίδρασης των κατοίκων εδώ και 20 μήνες¨ και ¨ότι το έργο μπορεί να κατασκευαστεί μόνο με την παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης ¨.

β) Ότι το παραπάνω έγγραφο υπέγραψε και πάλι ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ κ. Διαμαντής Παπαδόπουλος!

ΕΡΩΤΗΣΗ νο2: Για ποιο λόγο ΥΠΕΓΡΑΨΕ ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ και συναίνεσε στην παράταση του έργου ΕΝΑΝΤΙΑ στην απόφαση του ΔΣ του δήμου Παύλου Μελά (στις 29/7/2013), από την στιγμή που δεν έχει υλοποιήσει ΤΙΠΟΤΑ απολύτως από την απόφαση αυτή και ανεχόμαστε την Αλαζονεία του ΦΟΔΣΑ;

Για αυτά τα ερωτήματα καλούμε τον κόσμο στις παρακάτω κινητοποιήσεις όπου θα απαιτήσουμε να ΑΠΑΝΤΗΘΟΥΝ σοβαρά, δημόσια και υπεύθυνα :

· Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου στις 20:00 , στο Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Παύλου Μελά (Λαγκαδά 221, Κέντρου Πολιτισμού Χρήστος Τσακίρης)

· Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου στις 19:30, ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ του δικτύου 50, στην πλατεία Δημοκρατίας στην Ευκαρπία

Ο ΓΙΓΑΝΤΙΟΣ ΣΕ ΔΥΝΑΜΙΚΟΤΗΤΑ ΣΜΑ ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ

ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΙ
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ