2013-09-11 18:15:04
Φωτογραφία για Γιατί στις γυναίκες αρέσουν οι άνδρες με τα γκρι (μαλλιά);
Το λέμε loud & proud: Μας αρέσουν οι gray.

Το γκρι είναι πάντα στη μόδα και στο μυαλό των γυναικών όταν ψάχνουν τον ιδανικό άντρα (ας γελάσω). Τι είναι αυτό που κάνει τον άντρα με τα γκρίζα μαλλιά τόσο γοητευτικό; Ποιο μυστήριο κρύβεται πίσω από τους ώριμους κροτάφους; Γιατί οι γυναίκες συμφωνούν ότι οι γκριζομάλληδες είναι τόσο ελκυστικοί. Αφορμή να το ξανασυζητήσουμε.

Ναι, το παραδέχομαι. Κι εμένα μου αρέσουν οι γκριζομάλληδες. ΚΑΙ οι γκριζομάλληδες. Όχι μόνο. Ναι, το έχω συζητήσει και με τις φίλες μου. Τους βρίσκουμε σέξι. Πολύ. Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα σε μια σειρά κι ας βάλουμε σε μια τάξη τις σκέψεις μας. Τι νομίζουμε εμείς, τι πιστεύουν οι άντρες. Ο Αντώνης Νικοπολίδης. Ρώτα την γυναίκα σου κι αν σου πει ότι δεν ξέρει ποιος είναι, θα λέει ψέμματα. Φυσικά και τον ξέρει, κι ας μην βλέπει μπάλα. Τον Αντώνη Φραγκάκη; Το ομολογώ. Ερωτευμένη μαζί του. Παλιά, ναι. Από πολύ νέος με γκρίζα μαλλιά. Ακαταμάχητος. Εντάξει, για τον George Clooney, το ήξερες. Δεν χρειάζεται να ρωτήσεις. Για να μην πω και για τον πρόσφατα χωρισμένο Vincet Cassel. Καλά της έκανε της Μόνικας και την χώρησε. Ελεύθερος, gray ang gorgeous.


Μήπως αναζητάμε τον μπαμπά μας;

Η πατρική φιγούρα σίγουρα είναι σημαντική στη ζωή μιας γυναίκας. Οι γυναίκες αναζητούν σταθερότητα, φροντίδα, προστασία. Όπως έτρεχαν στον μπαμπάκα τους όταν ήταν μικρές, έτσι τρέχουν στην αγκαλιά ενός γκριζαρισμένου άντρα, μπας κι έχει τίποτα από τα αγνά συναισθήματα του. Ο πρώτος άντρας που θέλουν να παντρευτούν είναι ο μπαμπάς τους. Όσο μεγαλώνουν όμως μαθαίνουν ότι ο πατέρας τους είναι ο μόνος άντρας που μπορούν να εμπιστευθούν και ότι όλοι οι άλλοι άντρες είναι σχεδόν ίδιοι. Στο μόνο που διαφέρουν είναι κυρίως η εξωτερική εμφάνιση. Οπότε, ναι, οι γυναίκες θα θέλαμε να μας προστατεύουν οι άντρες όπως ο μπαμπακούλης μας, αλλά επειδή δεν το κάνουν καταρρίπτεται το επιχείρημα. Στο γκρι μας τώρα. Είναι σπάνιο. Είναι διαχρονικό. Είναι καλοφροντισμένο. Τι θέλω να πω; Εκτός από τον Νίκο Καρβέλα, οι περισσότεροι γκριζομάλληδες φροντίζουν τα μαλλιά τους.

Πιστεύουμε ότι είναι γιατροί ή δικηγόροι;

Δηλαδή, κυνηγάμε ένα καλό γάμο. Αυτό στην πραγματικότητα ήθελες να ρωτήσεις. Όπως τότε που έκαναν προξενιά οι συγγενείς στις μανάδες μας. Έχεις χιούμορ τελικά. Γυναίκες με πλάνο. Γιατρός, δικηγόρος, άρα πολλά λεφτά, ξεκούραστη ζωή. Ευχαριστώ, δεν θα πάρω. Θα μου πείτε, θα σου έπεφτε άσχημα ένας επιστήμονας; Όχι, αλλά από πότε το πανεπιστημιακό πτυχίο σημαίνει απαραίτητα σοβαρότητα;

Μήπως πιστεύουμε ότι το γκρι σημαίνει ωριμότητα;

Ααα, καλό το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε; Παλιά, όταν ήμασταν 20 και 30 το πιστεύαμε. Ένας άντρας με γκρι μαλλιά δεν θα σου σπάσει ποτέ τα νεύρα με τις κρίσεις των 28, των 32, των 38, των 42, της καριέρας, της οικογένειας, της δέσμευσης, της σεξουαλικής επίδοσης, τις... όλες τις ανωριμότητες της ανδρικής καθημερινότητας. Αμ δε. Είτε ξανθός, είτε μελαχρινός, είτε γκριζομάλλης, οι κρίσεις παραμένουν. Οι άντρες είχαν και θα έχουν πάντα πανομοιότυπες συμπεριφορές. Σηκώνομαι, πάω τουαλέτα, πίνω καφέ και μετά στη δουλειά. Κάποιοι τρέχουν, respect. Στο lunch break της πολύ κουραστικής μέχρι τότε μέρας μιλούν για γκόμενες. Μετά πάλι δουλειά. Το απόγευμα θα δουν τα παιδιά τους. Κλαπ Κλαπ. Το βράδυ θα βάλουν τα πόδια πάνω στο τραπεζάκι του σαλονιού. Αν είναι ρομαντικοί θα ανάψουν και κανένα τζάκι. Στα θέλω της γυναίκας, αγχώνονται. Στις απαιτήσεις της οικογένειας, χρειάζονται χρόνο και χώρο. Στον φόρτο της εργασίας, πνίγονται. Στις μακροχρόνιες σχέσεις, απιστούν. Στην αλήθεια, σε βγάζουν τρελή. Play την κασέτα, τον δίσκο, το cd, ό,τι θέλεις... Οπότε κι αυτό το επιχείρημα, δεν ισχύει.

Μήπως νομίζουμε ότι το γκρι κρύβει κάποιο μυστήριο;

Τώρα μιλάς σωστά. Γιατί άσπρισε τόσο νωρίς; Τι τον βασανίζει; Ποιο μυστικό δεν μας αποκαλύπτει; Τι θέλω να πω; Οι γυναίκες μυστήριο δώσε μας και πάρε μας την ψυχή. Παραμύθι βρε παιδί μου. Και φυσικά και το άλλο: τον καημένο... να τον νταντέψουμε. Τον ταλαιπωρημένο, που τον άσπρισε η ζωή από τόσο μικρό. Ναι, ηλίθιες, όπως το σκέφτεσαι.

Το γκρι σημαίνει σκληράδα

Οι γυναίκες το θέλουν το χαστούκι τους από τον άντρα. Ο άντρας πρέπει να είναι άντρας. Άμα δεν σε χτυπάει και λίγο, αν δεν παίζει και κανένα χαρτί, τι σόι άντρας είναι; Τώρα θα σου πω ότι και ο Chris Brown έστειλε την καημένη την Rihanna στο νοσοκομείο, που δεν τον λες και άντρα. Δεν είναι γκέι, αλλά μισή μερίδα ναι. Θέλω να πω, οι γυναίκες θέλουν οι άντρες να είναι σκληροί, αλλά να μην έχουν βαρύ χέρι. Σκληρός άντρας είναι εκείνος που στα δύσκολα στέκεται δίπλα σου, που μπορείς πάνω του να ακουμπήσεις τους φόβους σου στη ζωή και την καθημερινότητά σου. Άμα μπορεί να σηκώνει 120 κιλά στήθος στο γυμναστήριο, έχει γκρίζα μαλλιά, αλλά όταν του πεις ότι θέλεις να γίνει μάνα θα κάτσει κάτω από την μπάρα, τι να το κάνω το γκρι καλέ μου;

Τελικά

Δεν υπάρχει σαφής εξήγηση γιατί το γκρίζο είναι τόσο σέξι. Απλά είναι. Γοητευτικό. Σου παραθέτω μία άλλη ερώτηση, επειδή ξέρω το πτωχό σου μυαλό αγαπητέ άντρα αναγνώστη: Γιατί να μας αρέσουν οι άντρες; Για τον ίδιο λόγο μας αρέσουν και εκείνοι που έχουν γκρίζα μαλλιά. Διότι κάποια στιγμή στην ζωή μας, κάπου, κάποτε, κάποιος με κρίζα μαλλιά βρέθηκε την κατάλληλη στιγμή στο δρόμο μας και τον ερωτευτήκαμε. Μην κουράζεις το μυαλό σου και περισσότερο μην διανοηθείς να τα βάψεις πηγη
pestanea
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ